Miért praktikus a felülvilágító ablak?

Ha nem jut be elég természetes fény a lakásba, és homlokzati ablakokat sem lehet beépíteni vagy azok nem oldanák meg a problémát, érdemes felülvilágító ablakokban gondolkodni. Az alábbiakban sorra vesszünk azokat az érveket, amelyek a felülvilágító ablak mellett szólnak.

A természetes fény nemcsak egészségünk, hanem közérzetünk szempontjából is fontos. Megvilágítja, életre kelti a belső teret, harmóniát teremt. Ha szeretnénk megsokszorozni otthonunkban a természetes fényt, válasszunk igazán különleges megoldást, és élvezzük a felülről érkező fény magával ragadó hangulatát – használjunk felülvilágító ablakokat!

Lássuk az öt okot, amiért érdemes felülvilágító ablakot választani.

1. Egészség és közérzet
A felülvilágító ablakokon keresztül beáramló, szabályozott fény és friss levegő hozzájárul a nyugodt pihenéshez, javítja a hangulatot, és pótlólagos energiát biztosít. Emellett pozitív hatással lehet teljesítményünkre, koncentrációnkra, kreativitásunkra is.
TUDTA? A speciálisan kialakított profilok révén a manuálisan vagy elektromosan nyitható, illetve nem nyitható változatban készülő FAKRO felülvilágító ablakok akár 16 százalékkal nagyobb üvegfelületet kínálnak a megszokott megoldásokhoz képest, kényelmes, világos, tágas és harmóniával teli belső tereket teremtve.

2. Biztonság
Sem a jégesőtől, sem a betörőktől nem kell tartanunk, ha FAKRO Secure típusú felülvilágító ablakot választunk, ami megfelel az EN 1627 szabvány szerinti RC 2 európai betörésállósági követelményeknek. Olyan kiegészítő biztonsági funkciókkal van ellátva, amelyek akadályozzák vagy késleltetik a betörési kísérleteket, emellett a tűz terjedésének kockázatát is minimálisra csökkentik.

3. Pénz és energia
A három- és négyrétegű üvegezés, valamint a többkamrás szerkezet kiváló hőszigetelést biztosít, télen megakadályozza a hőveszteséget, nyáron pedig a túlzott hőterhelést. Így csökkenhet az energiafogyasztás, ami az ökológiai szempontokon túl a pénztárcánknak is fontos lehet.

4. Kényelem
Árnyékolók használatával tovább fokozható a kényelem az ablakkal ellátott helyiségekben, a FAKRO-nál külső és belső tartozékok széles kínálatából válogathatunk. Az AMZ külső hővédő roló árnyékban tartja az üveget, hatékonyan véd a meleg ellen, miközben a fény nagy részét beengedi. Az ARF/D belső fényzáró roló szinte teljes sötétséget biztosít a nyugodt pihenés érdekében.

5. Új megoldások
A minőség mellett törekedjünk az egyedire, innovatívra. A FAKRO F és G típusú felülvilágító ablakai a standard méretek mellett egyedi méretekben is rendelhetők, otthonunk igényeire szabva. A DXW járható típus a tető síkjában helyezhető el, teherbíró és csúszásmentes üvegezésének köszönhetően a tetőterasz is különlegessé tehető.

További információ: www.fakro.hu

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop