Mi és a bolygónk

Az Ikea szeretne pozitív hatást gyakorolni az emberekre és a bolygóra. Számunkra ez arról szól, hogy kiegyensúlyozzuk a gazdasági növekedést és a társadalomra gyakorolt pozitív hatást a környezet védelmével és regenerálásával.

Az IKEA 2012-ben indította útjára Fenntarthatósági stratégiáját azzal az ambiciózus céllal, hogy átalakítsa az IKEA összes üzleti területét, az IKEA értékláncon belüli iparágakat, és az emberek otthoni életét az egész világon. Azóta már jelentős fejlődésen ment keresztül, de gyorsan változó világunk még inkább nagyra törő célokat és sürgős intézkedéseket igényel. Az IKEA felfrissített People & Planet Positive stratégiája közös fenntarthatósági lépéstervezetet ír le, és elérendő célokat tűz ki mindenki számára az IKEA franchise rendszerében, valamint az értékláncban*. A következő években ez lesz az IKEA lépéseinek motorja. A fenntarthatóságra vonatkozó céljaink és kötelezettségeink 2030-ig kerültek rögzítésre, az ENSZ fenntartható fejlődésének célkitűzéseivel összhangban (lásd a 9. oldalt). A stratégia felülvizsgálatára évente kerül sor, hogy az IKEA átfogó stratégiai kereteihez igazíthassák. Ennek a stratégiának az a célja, hogy inspiráljon, aktiváljon és vezessen bennünket a döntések meghozatalánál és a célok kitűzésénél, hogy együtt olyan nagy horderejű, pozitív változásokat érjünk el, amilyeneket látni szeretnénk a világban és az IKEA teljes ökoszisztémájában. Ez a stratégia követendő útmutatót ad a kezünkbe és erős, közös fenntarthatósági lépéstervezetet határoz meg az IKEA teljes értékláncára és franchise rendszerére vonatkozóan. Nem tudunk minden kérdésre választ adni, és egyedül nem vagyunk képesek elérni a céljainkat. Ezért elköteleztük magunkat a közös, együttműködésen alapuló munka mellett, és amellett, hogy a tanultakat áttekinthetővé tesszük. Saját vállalkozó szellemünkre fogunk támaszkodni, folyamatosan haladunk előre, és nem várunk a tökéletességre. Közösen dolgozunk a folyamatos fejlesztések megvalósításán.

Ennek elérése az életstílus és a fogyasztás átgondolását és inspiráló változtatásait igényli, valamint új munkamódszerek átvételét.

www.ikea.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop