Fürdőszoba, a nyugalom szigete

Rohan a világunk, rohanunk utána mi is, de egyre kevesebben és egyre nehezebben érjük utol, pedig igazából mi gyorsítjuk fel magunknak. Mindazoknak, akik ebből a mókuskerékből szeretnének kiszállni, még ha csak pillanatokra is, tökéletes terep egy jól sikerült fürdőszoba. A jó hír az, hogy egy számunkra kellemes és pihentető környezet megteremtése nem csak nagy befektetéssel lehetséges, hanem apró fogásokkal is.

Jub

Arte

Márvány, terazzo, fa
Természetesen mindig van, akiket a luxus érzete, a drámai felületek, gazdag színek, nemes anyagok birtoklása nyugtat meg, és tölt fel, úgymint a márvány, a most divatos terazzo és a természetes faburkolatok. Nekik most kedveznek a trendek, ráadásul ezeket az anyagokat már költséghatékony nyomott mintás csempék, kerámialapok formájában is megtalálhatjuk a boltok kínálatában.

Ikea

Különleges mennyezetek
Sokan a kádban tudnak igazán ellazulni. Számukra jelenthet ideális megoldást egy-egy érdekes, látványos mennyezeti megoldás, amely jelenthet festést, lécezést vagy az áhított környezettel harmonizáló színre festett, meglévő lambériát.

Farrow&Ball

Pihentető púder
A púderszín idén igen trendi, amely árnyalat persze nem feltétlenül a férfiak álma, de ügyes tervezéssel megoldható, hogy a fürdő női és férfi felhasználói is otthonosan érezzék magukat benne. Szürkével, olajkékkel, olajzölddel, sok fehérrel és némi feketével kombinálva, esetleg csak egy-egy apró kiegészítőben megjelentetve kellemes, finom, romantikus összhatást kapunk.

Jub

Minimális csempe
A szobahatás töretlenül hódít. A csempe minimalizálása, a sok festett falfelület, a szobákban használatos lábazati megoldások, a függönyözés, a kiegészítők, a növények és dekorok egyértelműen ebbe az irányba lendítik el az enteriőrt.

Neolith

Monokróm fürdők
Érdekes és ugyanakkor logikus megoldás a nyugodt légkör megteremtésére, ha minden felületen ugyanazt alkalmazzuk. Ha a padló, a falak, a mennyezet és a bútorok is ugyanolyan vagy hasonló anyagúak, színűek vagy mintázatúak, akkor a tér megnyugszik, megszelídül, még akkor is, ha nekünk egy izgalmas, látványos felület a kedvencünk.

Dulux

Relax!
Egy kellemes mintás tapéta, a tükröződő felületek, a sok fény, a zene, pár kisebb dísztárgy vagy műalkotás, a növények vagy az állatok, a finom puha textilek vagy az illatos kozmetikumok nyugtatnak meg bennünket, vagy akár mindez egyszerre? Tervezzük be kedvenceinket fürdőnkbe, és hagyjuk, hogy magával sodorjon az általunk teremtett hangulat egy távolinak tűnő, békés helyre!

Ikea

Természet a fürdőszobában
A természet, abból is a növények, a levelek és virágok látványa, illetve a természetben előforduló színek közelsége mind-mind az egészséges létezéshez járulnak hozzá. ezeket csempészhetjük be fürdőinkbe mintás tapéta vagy csempe formájában, tárgyakra nyomtatva, egy-egy kisebb faliképen, vágott vagy cserepes virágként, de természetes alapanyagú textilek, tárgyak és burkolatok, illetve kozmetikumok formájában is.

Neolith

Morris&Co

Top 5 trend

 • A szabadonálló kádak töretlen népszerűségnek örvendenek, de kezdenek szaporodni a matt vagy színes verziók is.
 • A csapcsaládok esetében egyre bővül a színskála, így már nem csak a jól ismert arany, ezüst és fekete színekből választhatunk.
 • A sámlik, hokedlik, lerakóasztalok, polcok, létrapolcok, nyitott polcok egyaránt a divatos szobahatást erősítik.
 • A halszálkaminta és a francia halszálkaminta a csempék esetében is divatos, bátran alkalmazhatjuk a földön és a falfelületeken is.
 • A betonfelületek a fürdőkben is terjednek: mennyezet, falburkolat, padlóburkolat, lámpa, mosdó, kád, kaspó és sok minden más is készülhet betonból vagy betonhatást eredményező anyagból.

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop