Megosztott egységben

Körbenapozott nyugalom a Csepel-szigeten
Illatos levelek, varázslatos ízek
Kakukkfüves, dagasztás nélküli kenyér

A közel száz négyzetméteres lakás fehér és barnásszürke színvilágát itt-ott megtöri a türkiz átható vibrálása. Az alapszínek és formák az elegancia jegyében születtek, míg a türkiz és a geometriai formák a játékosságot és frissességet csempészik a terekbe. Az ízléses enteriőr Kádár Helen munkája.

megosztottegysegben 720

Kádár Helen lakberendező minden munkájára jellemző a kifinomultság, és hogy belvárosi, polgári lakások modernizálása során is meghagyja az épület eredeti karakterét, báját. Ennek a lakásnak a hangulatát is a fővárosunkra jellemző, egyfajta klasszicista bájjal és eleganciával illették a megrendelők, átérezve, milyen is lehetett ebben a bérházban élni valamikori fénykorában. Két külföldi üzletember számára kellett a lakberendezőnek otthont teremtenie a közel 100 négyzetméters lakásban, mert munkájukból fakadóan hazánkba helyezték őket, s bár mindketten házasok, család nélkül érkezve a költséghatékonyabb együttlakást választották. A tervezés során ily módon egyik fő szempont volt két különálló hálószoba kialakítása külön fürdővel, sok-sok tárolóhellyel, valamint egy közös étkező-konyha-nappali. Igény merült fel továbbá egy galéria kiépítésére is, amely szükség esetén vendégszobaként, illetve dolgozóként funkcionhat.

A térszervezési és statikai szempontok alapján a galéria a központi helyiségből nyílik. A tervező számára a legnagyobb fejtörést ennek kialakítása okozta, hiszen a lakás belmagassága nem igazán engedett kényelmes közlekedést a galérián, magának a lépcsőnek az elhelyezése is nagy „sakkjátszma” gyümölcse, amit tovább nehezített az eredeti ajtónyílások rossz pozíciója. A galéria és a hozzá tartozó lépcső egy keskeny sávban a konyhabútor és a második háló gardróbszobája fölött kapott helyet. A vendégágy befogadásán túl itt található egy számítógépes munkaállomás is, amit üvegfal zár el, látványos elemét képezve a nappalinak. A konyha a maga ‚M’ vonalvezetésével speciális megoldás, alaprajza a valamit valamiért elv alapján pecsételődött meg azzal, hogy galéria is szükséges a lakásban. A hűtő és a beépített sütőmikró a galéria oldalfalán kapott helyet, a lépcső alatt pedig tárolószekrények találhatók. A két háló a lakás két távoli pontjára került, egyik az előszobából, a másik a konyha mellől nyílva, így a kollégák nem zavarják egymást, mindenkinek van intim szférája. Mindkét hálóhoz tartozik egy-egy fürdő, az egyik zuhanyozós, a másik kádas. A sok nehézség és kihívás ellenére a megbízók teljes megelégedettséggel vették birtokba új otthonukat, a közös étkezések a mindennapokban összehozzák őket, a családtagok látogatása során pedig a galéria átváltozik vendégszobává, megtelnek nyüzsgéssel a közös terek.

  

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnak megtalálni önmagukat a számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét.

megosztottegysegben portre

Kádár Helen
lakberendező

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop