Megéri hőszigetelni!

Manapság mindenhonnan azt halljuk, hogy a hőszigetelés mennyire fontos, kiemelt téma a felújítók és az újonnan építkezők körében is. Nem véletlen, hogy ekkora hangsúlyt kap, hiszen a mai házak esetében már nemcsak az esztétikum számít, hanem a komfort és az energiatakarékosság is kulcskérdéssé vált.

A hőszigetelés az egyik leggyorsabban megtérülő befektetés, hiszen azonnal hozzáad az ingatlan értékéhez, hosszú távon pedig jelentősen csökkenti az energiára fordított költségeket. Egy korszerűtlen, rosszul hőszigetelt ház 50-60 százalékkal is több hőenergiát fogyaszt, mint egy jól hőszigetelt. Az energia 20-25 százaléka a födém és tető irányában, 25-35 százaléka a homlokzaton keresztül, 10-15 pedig a padlón át távozik. Ez a többlet hőveszteség akár teljesen kiküszöbölhető, ha megfelelő minőségű és vastagságú hőszigetelő táblákat építünk be a ház különböző részeibe. Az ily módon hőszigetelt ingatlan energetikai besorolása javul, ezáltal akár 10-15 százalékkal nőhet az ingatlan értéke. Ezt mindenféleképpen érdemes figyelembe venni, ha ingatlanfelújítás vagy eladás előtt állunk.

Érdesített felületű, RAVATHERM XPS 300WB extrudált polisztirolhab hőszigetelés épületlábazaton.

Akik új házat építenek, fontos tudniuk, hogy a használatba vételi engedély egyik feltétele, hogy kötelező teljesíteniük a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait, és legalább BB besorolást el kell érniük. Amennyiben az ingatlant kellőképpen hőszigeteljük, úgy könnyen elérhetjük ezt a besorolást vagy akár a magasabb AA-t, AA+-t vagy AA++-t is.

www.ravatherm.com/hu
info@ravatherm.com


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop