Light+Building szakvásár

A Light + Building a világítástechnika és az épületvillamosság vezető világvására, amely a fénytechnika és a világítás legfontosabb termékeit és megoldásait vonultatja fel 2024. március 3 – 8. között Frankfurtban. A vezető világvásár szerteágazó kínálatában hasznos és értékes támpontot jelent a tájékozódásban a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda trendbemutatója, amelyben három meghatározó irányzatot azonosítottak a 2024/25-ös évekre. Elemzéseikben, előadásaikban és egy ötletekkel sziporkázó külön bemutatóban ezeket világítják meg.

Épített világunk egyik meghatározó eleme a fény. A fénnyel tudunk látványosan kiemelni egyes elemeket, optimális esetben karöltve az építészeti kialakítással is, miközben a fénynek közvetlen funkciója is van. Az innovatív műszaki megoldások izgalmasan kapcsolódnak a jövőbe mutató formavilághoz. A 2024/25-ös trendekbe nyújt bepillantást a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda prezentációja a Light + Building szakvásáron a 3.1-es csarnokban kialakított Design Plaza keretében. A stíluskutató szakértők 2024. március 3-8. között előadások keretében mutatják be minden vásárnapon azokat a társadalmi folyamatokat és fejlődéseket, amelyek a 2024/25-ös szezonban befolyásolják a világítás formavilágát. A trendkutató iroda rövid kitekintője így szól: „A trends 2024/25 előadások a Light + Building szakvásáron bepillantást engednek a világítás fejlődését meghatározó úttörő változásokba, és felsorakoztatják az erőforrásokat kímélő gyártástechnológiák, a hosszú élettartamú anyagok, a hagyományos, szinte művészi kézművesség, valamint a modern digitális gyártástechnológiák széles skáláját. A legújabb termékekhez párosítják az igényes és különleges formatervezési követelményeket, valamint megvilágítják az egyén, a tér és a megvilágítás közötti kapcsolatrendszert.” Azt, hogy mindez hogyan tükröződik konkrétan is a színekben, a formákban és az anyagokban, azt a szakvásárt kísérő trendbemutató mutatja be. Három meghatározó trendet vonultatnak fel.

Welcome Tomorrow
A „WELCOME TOMORROW – TÁRT KAROKKAL VÁRJUK A JÖVŐT” keretében a varázslatos fényhatásokat párosítják lenyűgöző formavilággal és haladó technológiai megoldásokkal. Lélegzetelállító látványhatásokkal és illúziókkal, például tükröződéssel, mozgással, valószerűtlenül csillogó fényekkel, valamint érzéki fényhatásokkal hipnotizáló, természetfeletti esztétikai hatást keltenek. A jövőbemutató formavilágban újra és újra összekapcsolódik a kézműves kivitelezői szaktudás a kifinomult technológiai megoldásokkal.

A jövőbemutató formavilág hipnotizáló, természetfeletti esztétikai hatást kelt.
Forrás: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

Embrace Simplicity
Az „EMBRACE SIMPLICITY– A LETISZTULTSÁG ÖLELÉSÉBEN” a hangulatos formavilág, valamint a nyugodt és nyugtató kialakítás térnyerését fémjelzi, tapinthatóvá téve a holisztikus megközelítést: az eredmény fontos ismérve, hogy fenntartható, célszerű és érzelemkeltő. Letisztult, magától értetődő, struktúrájában és anyagválasztásában őszinte, hiteles példák a világításra, amelyek tudatosan fenntartható anyagválasztása mindig egy önálló történetet is mesél. A kézműves kivitelezés minősége itt ugyanolyan fontos, mint a természetes anyagok használata, az ötletgazdag kísérletezés alternatív anyagokkal, modern gyártástechnológiákkal, valamint a hasznosság és az érzelmi kapcsolódás tévedhetetlen felmutatásával.

A nyugodt és nyugtató kialakítás és a holisztikus megközelítés a lényeg.
Forrás: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

Create Uniqueness
A „CREATE UNIQUENESS – TEREMTSÜNK EGYEDIT” a rendkívülit, az egyedülállót és a páratlant szabadítja fel a béklyóiból. Ez a trend a változatos és rendhagyó, egyöntetűen egyedi formai megoldások eklektikus egyvelege. Markáns formák, kifejező felületek, rendhagyó formavilág – a lakótér válogatott mesteri műremekek szakavatottan válogatott gyűjteményének tűnik. Szembetűnő a váratlan és egymást ellenpontozó párosításban megjelenő, merőben eltérő anyagok használata. Lebilincselő tereket alakítanak ki: az elegánsan avítt megjelenést párosítják a szembetűnő modernséggel, a béklyóitól megszabadult szellemiségről tanúskodó, kimagasló színvonalú kézműves kivitelezéssel. Az ipar és a kézművesség termékeny párbeszéde páratlan formavilágot és termékeny térkomponálási ötleteket szül.

Markáns formavilág, kifejező felületek és rendhagyó kialakítása talál egymásra.
Forrás: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

Tovább tudnivalók a Light + Building szakvásáron bemutatott 2024/25-ös trendekről: http://light-building.com/trends


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop