Józsefvárosi nyaraló

David és Rosa egy nyaralásuk alkalmával annyira beleszerettek Budapestbe, hogy úgy döntöttek, nyugdíjas éveiket itt szeretnék tölteni. Magdolna-negyedi lakásuk nemcsak otthonuk, hanem egy olyan hely, ahol megidézik a régi pesti stílust, és új életüket megoszthatják barátaikkal is.

Budapest manapság az angol utazók egyik legkedveltebb úticélja Európában. Pontosan emiatt döntött úgy David és Rosa is az Egyesült Királyságból, hogy Budapesten tervezik leélni nyugdíjas korukat, amíg azonban eljön a várva várt idő, addig is a nyarakat már itt szeretnék tölteni, barátokat vendégül látni, felnőtt gyerekeikkel együtt csavarogni. Annak érdekében, hogy minél közelebb legyenek a város pezsgéséhez és kultúrájához, a páros elhatározta, hogy lakást vásárol, majd otthont teremt magának a nyolcadik kerületben, a Magdolna- negyed egyik gyönyörű állapotú bérházában. Az utazásra szánt időt és energiát is szerették volna megtakarítani, emiatt a lakás tervezésében és felújításában teljesen szabad kezet kaptam.

A tervezés során figyelembe vettem David és Rosa érdeklődési körét, szokásaikat és személyiségüket, így az eredmény valóban kedvükre való lett. Néhány személyes találkozó és rengeteg telefonos üzenet segítségével sikerült az elképzeléseiket valóra váltani. Először is a lakás teljes funkcionális újratervezése volt a feladat. Egy plusz vendégszobát kellett kialakítani, amit a régi nagyméretű konyhahelyiségéből oldottam meg, emiatt minden funkció felborult. A cselédszobából lett a fürdő, kényelmes zuhanykabinnal és dupla mosdóval felszerelve, a régi fürdőszobából pedig
egy válaszfal lebontásával konyhát alakítottunk ki.

Az étkező a konyha mellett a régi hallban kapott helyet, ahol egy rejtett zugban, egy titkos tapétaajtó mögött még külön mosókonyhát is varázsoltunk, ahol helyet kaptak a háztartási eszközök, a mosógép és a bojler is. Eredetileg a fűtés konvektorokkal működött, a tulajdonosok kérésére teljesen lekapcsolódtunk a gázról, és bővítve a villamosteljesítményt, mindegyik helyiségbe hűtő-fűtő klímaberendezést szereltünk. Az új részek megépítése mellett nagy hangsúlyt fektettünk a lakás eredeti részleteinek felújítására, hisz az 1920-as években épült ház bőven tartogatott ajándékokat. Az eredeti fa nyílászárókat mind megtartottuk, az ajtók eredeti katedrál üvegezését megtisztítottuk, a réz kilincseket kipolírozva visszahelyeztük. A ’90-es években lerakott laminált padló alatt kifejezetten jó állapotú tölgy csaphornyos parkettát találtunk, amit gyönyörűen kipótoltak és felcsiszoltak a mesterek.

Berendezés szempontjából célom volt, hogy modern bútordarabokkal rendezzek be egy pesti polgári otthont, úgy, hogy a megszokott angol stílus is megjelenjen. Az arany részletek, dús textúrák egy kis glamourt is belevisznek az enteriőrbe, a pasztellszínek és a természetes fény pedig a modern vonalakat hangsúlyozzák.

Lakberendezői munkáimnál mindig a megrendelő személyisége és életformája a legmeghatározóbb. A belsőépítészeti tervezés szépsége és a szakmunkák irányításának kihívásai mellett feladatom legszebb része az otthonteremtés, amellyel ügyfeleim álmait valósíthatom meg.
Csermyely Réka
lakberendezés, styling

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop