Praktikus és tetszetős fürdőszoba

Az esztétikus fürdőszoba a higiénés igényességünk és a szépség iránti idealisztikus vágyunk színtere. Egy hely, ahol legtöbbször csak magunk vagyunk. Tisztálkodunk, énekelünk, és van, hogy csendben, gyertyafényben relaxálunk. Ember, víz és kő találkozik.

Egy esztétikusan megtervezett fürdőszobában garantáltan mosolygósabban indul a reggelünk. Habár általában kevesebb négyzetméteren megvalósított helyiség a lakás többi szobájához képest, mégis itt jelennek meg a burkolatok legnagyobb mennyiségben. Ezért nagyon fontos döntés ezek kiválasztása.

Kőcsempe és a takarítás
A rusztikusabb felületek nem takaríthatók olyan jól, mint a simább kőcsempék, viszont ahol lehet, érdemes kontrasztként betenni a térbe. A fal egyes részei alkalmasak lehetnek erre, mert nem kell mindenhol naponta takarítani. Ahol viszont igen, ott az Art Deco, Hexa, Bauhaus, Mozaik Q10, Normand, vagy az Aulich lapok használata ajánlott – ezek tisztíthatósága jóval jobb, mint rusztikus társaiké. A különböző impregnálószerek hathatós védelmet biztosítanak a kőlapoknak, és megóvják a szennyeződésektől. Még hatásosabbak a felületkezelő szerek, amelyek az impregnáló hatásuk mellett vékony bevonatot is képeznek a kőlap felületén. Ez az erős “máz” azonban enyhe fényt (selyemfényt) ad, és kissé elmélyíti a tónusokat, érdemes egy kisebb darabon próbát végezni, mielőtt az egész padlót felületkezeljük!

Otti betontárgyak a fürdőszobában
Egy Otti öntött kőmosdó, egy beton- vagy műkőpult a csúcsdizájn kategóriájába tartozik, miért hagynánk ki kedvenc fürdőszobánkból? „Mestereink részint a meglévő szériasablonjainkkal gazdálkodnak, de szükség esetén egyedi méreteket és elképzeléseket is megvalósítunk!” – tudtuk meg az Otti tulajdonosától.
Harmonikus egységet képez az Otti fajansztálak valamelyike is a rusztikus csempékkel, fabútorokkal. A fajansz mosdótálakon néha finom festett motívum jelenik meg, amelytől igazán eredetiek ezek a tárgya, ám bizonyos enteriőrök nem tűrik a mintás felületeket. Ilyenkor a natúr törtfehér színű mázas fajansz az önmaga egyszerűségében alkalmazkodik a térhez.
A falak holkerében egy finom bordűr valami olyan fantasztikus összképet kölcsönöz a fürdőszobának, amelyet nem lehet összehasonlítani valamiféle gyári tapétával. Hozzá kell tenni azonban, hogy néha éppen a tapéta adja a megfelelő fűszert egy- egy enteriőr dekorálásához, stílustól függően.

Tipp:
Rendkívül különleges látvány, ha egy vagy több falat Otti kenhető beton burkolattal látunk el. Ezek a homogén – vagy kissé strukturált – falfelületek, esetleg padlók igazán különlegesek esztétikailag, és kontrasztot képeznek a kiegészítőkkel, esetleg a mintás tárgyakkal. Drága, de különleges megoldás a terrazzo is, akár sűrű mintázattal megkomponálva. Néha a kevesebb több! Meg kell találnunk a balanszot a stílusok és harmóniák között, amely arany középút sokszor szakember (belsőépítész, lakberendező) segítségét feltételezi. Egy jó tervező nem kidobott pénz, az Otti Manufactura Kft.-nél ebben is kap segítséget!


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop