Leánylakás klasszikus felhanggal

Vendéglátónk egy Rákos-patak parti lakóparkban talált rá az 50 négyzetméteres lakásra, ahonnan a város is könnyen megközelíthető, és megteremthető a nyugodt élet, ahová néha-néha visszavonulhat. Fodor Imola lakberendező az új építésű lakópark fehér épületeihez illő modern, minimalista stílusú enteriőrt alakított ki.

Megrendelőnk régóta vágyott egy leánylakásra, ahova néha-néha visszavonulhat. Gyermekei és férje egyetértettek döntésével, és támogatták a lakás kiválasztásában is. A kis zug a Rákos-patak mentén található egy új építésű lakóparkban. Kézenfekvő volt Fodor Imola lakberendező számára, hogy a fehér épülethez illő modern, minimalista stílusú enteriőrt hozzon létre. A tulajdonos elfogadta a lakberendező javaslatát, aki szinte mindig neutrális színpalettát használ, ezek közül is a fehér szín a kedvence, tágítja a teret és friss, letisztult enteriőr alakítható ki általa.

Imola skandináv jellegű bútorokkal rendezte be a lakást, amely klasszikus és elegáns is egyben. A nappaliban például a díszléc klasszikus jelleget ad a térnek, mely megoldás inkább a polgári otthonok sajátja, de mégis remekül megfér a letisztult koncepcióban is. Jól érvényesül ebben a környezetben a ma nagyon divatos bukléfotel, a kényelmes kanapé és a dohányzóasztalka együtt. A tervező szereti az egyedi DIY megoldásokat, s a költséghatékonyságot, melyet ebben a lakásban is alkalmazott. Így például maga ragasztotta fel a díszléceket, a lerakó- és dohányzóasztalok pedig eredetileg nem fekete színűek voltak, a lakberendező festette őket át. „Nagyon szeretem az ehhez hasonló kreatív feladatokat, és örömmel tölt el, ha anélkül lesz menő egy lakás, hogy telepakolnánk drága darabokkal” – mondja. A konyha modern és elegáns, ugyanakkor a letisztultság jegyében a tervező klasszikus frontokat választott, és a hagyományosabb stílusú konyhagépek is ezt a vonalat követik.

A hálószoba intim, dekoratív, szép megoldásokkal alakították ki, természetesen itt is fehérbe ágyazódik az enteriőr. A díszlécek és a klasszikusabb vonalú ágykeret a modern stílust itt is kissé visszahúzza a klasszikus irányába. A hálóhoz csatlakozik egy parányi terasz, ahová a tulajdonos nyárestéken elvonulhat. A fürdőben említést érdemel a burkolat: a törtfehér greslap segítségével a falon és a kádfalon is egy szép, letisztult, időtálló, világos fürdőszobát nyertek. Megbízónk – mint mondja –, ennél szebb és intimebb lakásról nem is álmodhatott volna. Éppen olyan, amilyen egy fiatal nő leánylakása lehet, ahová a világ elől visszavonulhat, mégis teljesnek érezheti az életét.

Az ‚Imola Fodor Interiors’ csapata modern, letisztult enteriőrök tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, legyen szó személyre szabott otthonok lakberendezéséről, kiadásra/eladásra szánt ingatlanok professzionális felkészítéséről, vagy befektetők számára teljes körű projekt menedzsmentről.
Fodor Imola
lakberendező, home stager

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop