Leányálom a Bazilika mellett

Két fiatal lány két és fél éven át szövögetett álma vált valóra a Bazilika melletti lakással. A testvérek olyan lakhelyet kerestek, amelyből mindkettejük személyiségéhez és igényeihez tökéletesen illő álomotthont alakíthatnak ki.

leanyalomabazilikamellett 720

Két év keresgélésbe telt, mire ráleltek a testvérek az álomlakásra. Direkt felújítandó ingatlant kerestek a belváros legkedvesebb negyedében, hogy falak elmozgatásával, helyiségek újragondolásával, ajtók átvariálásával egy hajlékon belül mindkettejük részére saját kis birodalom jöhessen létre. A nagyobb testvér fél év alatt, éjszakákon át, négyzetrácsos papírlapok fölött számolgatva és ötletelve, a tervező tanácsait kikérve találta ki, újíttatta fel és rendezte be a lakhelyet, amelybe két hálószoba, két fürdő és egy amerikai konyhás nappali került, mindez negyvenkilenc négyzetméteren. A kis területen a tágasság érzetét segítik a nagy, tükrös felületek, finom árnyalatok, letisztult stílusú bútorok, keveredve patinás, régi darabok és újak. A lila falak, arany dekorációk, a magassarkúkat tartó polcok lányosak, de a giccsnek nyoma sincs. Helyette bájos, ízléses elemeket és praktikus darabokat találunk a lakás minden pontján. Úgy is, hogy idegenként járunk a lányok otthonában, érezhető, hogy minden kis sarokban, minden apró kiegészítőben benne van a tulajdonosok szíve-lelke. Az összes bútornak, eszköznek és kiegészítőnek megvan a helye, a szerepe, a stílusa, és természetesen a saját története is a lakásban, függetlenül attól, hogy melyik lány kuckójában vagyunk.

Meglepően, mégis roppant igényesen párosul a régi és az új, a vintage és a minimál, a do it yourself és a high tech az előszobában, a nappaliban és a hálókban egyaránt. Az apai nagyszülőktől a hallban tartott blondel tükröt örökölték a lánytestvérek, az anyai nagyszülőktől a nappali büszkeségét, a Lingel könyvszekrényt, amely már egy árvizet is túlélt 1945-ben.
Sem családszeretetüket, sem Budapest iránti rajongásukat nem tagadhatnák le a lányok: mivel a lakás ablakai és a franciaerkélyei nem a Bazilikára néznek, ezért ők maguk festették a falra kedvenc épületük sziluettjét, a másik falra tett képen pedig a szintén közeli Lánchídban tudnak gyönyörködni.
A lányok keze munkája a gurulós, praktikus dohányzóasztal is. A divatos darab egyben a lakásavató és a legjobb barátok emlékét is őrzi: az ünneplésre az ismerősök régi egyforintosokat hoztak, és azokat ragasztották díszítőelemként a raklapokra.

Bár már eltelt három év a felújítás óta, a lakás azóta is a családtagok, barátok és barátnők közkedvelt látogatóhelye nemcsak központi elhelyezkedése, de kiegyensúlyozottsága, vonzereje és frissessége miatt is.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop