Látogatóban a Polyák Lilla – Homonnay Zsolt házaspárnál

Pátyon, a budai oldal egy népszerű, de még nem túlzsúfolt és elérhetetlen árú kis településén vásárolt néhány éve telket a színészházaspár. Akkor még frissen végzett, fiatal párként mindketten Budapesten, a belvárosban éltek, de amint elhatározták, hogy összekötik az életüket, azt rögtön követte a családalapítás, és a városból való kiköltözés gondolata.

 

05

 

Lilla és Zsolt gyerekkorukban mindketten megtapasztalták a lakótelepi életet is, és a vele járó sok havert és társasá got, majd költözés után a kertes ház előnyeit. Mint Lilla mondja, a „bandázás és a társaság” nagyon fontos a gyerekek nek, épp ezért ez is szempont volt, amikor kiválasztották a telket. A ház már részben az ő igényeik szerint épült: lent egybenyitott nappali-konyha-étkező, az emeleten pedig a többiek: háló-, dolgozó- és gyerekszoba. A két gyerek, a hatéves Zsombor és a hároméves Bulcsú színes játékbirodalma is az emeleten van. A két fiú saját kérésére lakik egy szobában, sőt, az emeletes ágy nagyobbik, lenti részén gyakran együtt is alszanak. Bár ez a helyzet talán változik a közeljövőben, hiszen Zsombor iskolás lesz, ezért a tanuláshoz is kell
majd némi nyugalom. Úgy tervezik, hogy a tanuló- és játszórész közötti szeparáltságot a térelválasztóként elhelyezett szekrény biztosítja majd.
A legnagyobb problémát nem is az eltérő életkorral járó változó igények, hanem inkább a tárolás jelenti. A szaporodó játékok nem csak a gyerekszobát lepik el: a könyvek, legók és bábuk serege szép lassan átkúszott a lakás többi helyiségébe is. Játszóhelyekből és játékszerekből pedig rengeteg akad a házban. A földszinti kis vendégszoba leginkább játszószobaként funkcionál. Ez is, mint a gyerekszoba, tele van a fiúk tárgyaival, szemmel láthatóan napi élettér a testvéreknek. Sőt, a nappali is az: a két fiú szívesen szórakoztatja házi koncertekkel és énekgyakorlással a szülőket. A hosszú távú terv a most tárolásra használt nagy garázs játszó szobává alakítása lesz, egyszerre oldva meg a mindent ellepő játékok és a gyerekek zenekísérleteinek ügyét.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop