Burek

Budapest, printelve
Kezdődik az élet
Elektromosság a háztartásban



burek 720

Hozzávalók 2-3 személy részére:
1 csomag lapos rétestészta, 15 dkg feta sajt, 15 dkg reszelt trappista sajt, 15 dkg darált marhahús, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, só ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, fekete szezámmag a szóráshoz

A húst kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük a római köménnyel, a sóval, és belereszeljük a megpucolt fokhagymát. Hagyjuk kihűlni. A vajat felolvasztjuk, a feta sajtot összekeverjük a reszelt sajttal, a réteslapokat pedig úgy terítjük ki, hogy egy nagyjából 45-50 cm hosszú téglalapot kapjunk. (Középen legalább 10 cm részen legyen átfedés a lapokon, a formázásnál ez fontos lesz.) A kiterített lapokat megkenjük olvasztott vajjal, az alsó részére ráhalmozzuk a fetás sajtot és a darált húst. Feltekerjük az egészet, és óvatosan csigát formázunk belőle, amit egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezünk. Megkenjük a maradék vajjal, megszórjuk a szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk!

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop