Különleges hangulat színekkel

Egy házaspár korábban látta Petyerák Katalin lakberendező egyik munkáját, amelynek színeibe beleszerettek, így frissen vásárolt használt lakásuk felújításával és berendezésével is őt keresték meg. A bizalom teljes volt, a tervezés is könnyen ment a kedvenc színárnyalatokkal.

A budai hegyek lábánál fekvő egy hálószobás lakás remek adottságokkal rendelkezik, a hozzá tartozó nagy teraszról csodálatos kilátás nyílik a hegyekre.

A lakás egész jó állapotban volt, csak kisebb felújításra, illetve a berendezés megtervezésére és a dizájn kialakítására volt szükség. Mivel a burkolatok kifogástalan állapotban voltak, úgy döntöttünk, hogy ezeket nem érdemes kicserélni. A fürdőszobában viszont túl egysíkúnak találtam a meglévő burkolatot. A kádat, a vécét és a mosdót mindenképpen ki kellett cserélni, így volt egy olyan ötletem, hogy egy-egy falfelületre tegyünk valamilyen dizájn burkolatot, ami színben és stílusban illik a meglévőhöz, így nem kell az egész fürdőszobát teljesen szétverni, mégis egy új modern luxus fürdőt tudunk létrehozni. Így esett a választásom a Tubadzin csempére.

A nappaliban a világosszürke burkolat remek alapot biztosított a zöldes narancsos színvilághoz, és úgy gondoltam, ezekhez a színekhez még remekül beilleszthető a tölgyfa. A fa mindig otthonos melegséget ad egy lakásnak, így a mostanában nagyon divatos falpaneleket használtam, amit remekül be tudtam kombinálni ebbe az enteriőrbe. A fával, mint anyaggal, egyébként mindig óvatosan bánok, nem igazán szeretem, ha többféle is van egy térben. Ha egy lakáson belül több dolog is fából készült, pl. padló, ajtó, és/vagy bútorok, nagyon kell vigyázni, hogy ezek egymással harmóniában legyenek.

A bútorok és a lámpák kiválasztása az egyik legizgalmasabb része a lakberendezési folyamatnak. Sokan azt gondolnák, ez az utolsó rész, amikor a kész lakásba bútorokat választunk, valójában párhuzamosan kell történnie a bútorok, tapéták, falszínek kiválasztásának, hogy minden szín passzoljon egymáshoz. A zöld kanapénak nagyon szép hátteret biztosít a gyöngyházasan csillogó dekorfal. Nagyon örültem, hogy ügyfeleim bátran nyúltak az erőteljesebb színekhez is, és száz százalékban elfogadták a javaslataimat, így sikerült megalkotni ezt a különleges hangulatú lakást.

Hiszem, hogy a bennünket körbevevő környezet harmóniája energetizálja, segíti a benne lévők jobb közérzetét. Egy lakás funkcióit és látványelemeit úgy kell megkomponálni, hogy az kisebb változtatásokkal hosszú távon is ki tudják szolgálni a benne élőket.
Petyerák Katalin
lakberendező

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop