Kozmopolita életérzés

A fővárosi lakást az összetettség és a sokszínűség jellemzi. Egyszerre elegáns, nagyvonalú és modern a tér, minden elemében a játékosságot és az esztétikum szeretetét tükrözi.

A belvárosi, 105 négyzetméteres lakást két éve vásárolták tulajdonosai, Olasz Enikő és Sándor Balázs ingatlanfejlesztők. Vidéken ugyan van már egy családi fészkük, de szerettek volna a fővárosban is egy második otthont, s bár maguk is belső tereket terveznek, most úgy döntöttek, kicsit kilépve eddigi szerepükből, Müller Mónika lakberendezővel együtt alkotják meg az enteriőröket. A lakás alapvetőn nagyon vonzó helyszínen van, az V. kerületi Kígyó utcában, mellette a csodaszépen megújult Párisi udvar, szemben a Klotild palota, kétpercnyi séta a Duna-part Buda csodás panorámájával. Az egykori polgári lakásban teljesen átszabták a tereket, ahol a színek kiemelkedően fontos szerepet kaptak. A tervező és a tulajdonosok úgy gondolták, hogy a szürke kellően elegáns, és jó keretet ad egy kozmopolita lakásnak, ami lehetne Párizsban vagy akár Londonban is. Mindannyian egyetértettek abban, hogy a retro és mid century stílus tökéletesen alkalmas arra, hogy ezt a világvárosi érzést kifejezzék. A nappali tökéletesen egységes, szépen kidolgozott, egyik éke a két Barcelona szék, amely kultikus darab, szinte minden James Bond filmben találkozni vele.

Kifejezetten emeli a szoba látványát a négyszárnyú, üvegberakásos ajtó, amely a lakás dísze volt egykoron is, és újra eredeti szépségében ragyog. A kozmopolita életérzés az étkezőben is folytatódik, igazi dizájn csemegékből itt sincs hiány. Philippe Stark átlátszó székei remekül mutatnak a zebramintás textillel bevont fotelekkel, amelyek anyaga egyenesen Londonból érkezett. A tér látványát kicsit megbolondítja a mennyezeti tapéta, amely antikolt jellegű, és izgalmas párbeszédet folytat a modern bútorokkal. Az átgondolt tervezés a hálószobákban is folytatódik, a lakberendezők itt is a szürkét keverték némi egyedi hanggal. A szülők hálójában a fali matrica egy hatalmas fekete kristályt jelenít meg, míg a vendéghálóban mintha egy csipke köszönne vissza a falról. Látványos, izgalmas, minőségi mindkét megoldás. A szülők szobájában a szürke jelenlétét megspékelték egy sárga antik szekrénnyel, amely Cseke Terézia restaurátori munkáját dicséri. Könnyen megállapíthatjuk, hogy a kozmopolita lakások titkát a tervezőknek sikerült pontosan életre hívniuk: sok ötlet, minőségi elemek, no és persze a pazar környezet, amely Budapest belvárosában önmagáért beszél.

Hiszünk abban, hogy Budapest régi bérpalotáiba az egykori polgári lakások eredeti pompájának megőrzése mellett a mai kor elvárásainak megfelelő új életet tudunk vinni. Számunkra a lakásfelújítás nem pusztán műszaki kérdés, hanem örökös kihívás az eredeti értékek minél tökéletesebb megőrzésére. kozmopolitaeleterzes portre
Olasz Enikő
Sándor Balázs

ingatlanfejlesztők, tulajdonosok

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop