Borszoba és balatoni panoráma

Egy véletlen találkozás, egy váratlan esemény kapcsán érezzük leginkább az élet sokszínűségét. Szilárdnak egy kiadó balatoni lakás bérlésével, majd megvásárlásával vett fordulatot addigi élete. Íme, 75 négyzetméteres loftos otthonának felújítási története!

Talán Szilárd sem gondolta, hogy egy lakás bérlésével fenekestül fordítja fel addig sem unalmas életét, mert a balatoni panoráma, a lakás adottságai egy idő után arra sarkallták, hogy bérlőből tulajdonossá váljon. Szinte a megállapodás pillanatában vághattunk bele lakása otthonná alakításába, és az alaprajz eredeti kiosztásán nagymértékben változtattunk. Fő törekvésünk az volt, hogy Szilárd legnagyobb álmának, a borszobának helyet találjunk, de át kellett gondolnunk a konyha, az étkező, a nappali, valamint a fürdő kialakítását is. A korábban nem használt nappali funkciót kiszerveztük eredeti helyéről a tér másik részébe, helyén született újjá a kényelmes, nagyméretű konyha szigettel. A borszobának központi helyet találtunk, ami színesebbé tette nemcsak a hétköznapokat, hanem a társas együttléteket is. A nappali hátterébe, a tévéfal mögé rejtettük a gardróbot, tükröződő frontja optikailag növeli a térérzetet. Már „csak” a fürdőszoba méretét és fényviszonyát kellett optimalizálni, de egy kisebb bontással a dolgozószoba méretét is megnöveltük.

A hálóban csak egy ajtó áthelyezésére kényszerültünk, így került ide és az előszobába is szekrény. A funkciók kialakításával térhettünk rá a vágyott otthon stílusára is. A rengeteg képelemzés, egyeztetés egyértelművé tette, hogy Szilárd loftos, modern környezetben szeretne élni, ezért a korábban elrejtett gerendákat kibontottuk, hozzá passzoló padlóburkolatot, faanyagokat kerestünk. Színképletét tekintve egyrészt rengeteg fehéret használtunk, másrészt nem féltünk mélyebb, karakteres színekhez sem nyúlni. Szándékosan helyeztünk az előszobába is sötét tapétát, amelyet egy fekete mennyezeti lámpakialakítással össze is kötöttünk a konyhával. A hálóban a feketét szürkére cseréltük, s a falakat egy egyedi, beton hatást keltő festékkel vontuk be. Hogy lágyítsunk a karakteres összhatáson, a zöld finom, pasztell árnyalatát hívtuk segítségül, ami a konyha üvegcsempére hajazó fali burkolatán és a fürdő egyedi csempéjén bontakozott ki leginkább.

Hiszem és vallom, hogy mindenki megérdemel egy olyant otthont, amelyben menedéket talál önmaga számára. Lakberendezőként ez vezérli munkámat. borszobaesbalatonipanorama portre
Vinkovics Zsuzsa
lakberendező

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop