Vidéki stílus a városban

Az új építésű ingatlant a tulajdonosok teljesen újratervezték. A falak áthelyezésével megnyíltak a terek, és a 90 négyzetméteres zegzugos lakásból meghitt családi fészek lett, amely a lakberendező tulajdonos munkáját dicséri.

Budapest egyik fejlesztés alatt álló területén, a Dagály Strand és Duna Aréna szomszédságában, a Vizafogón találtunk rá első közös otthonunkra egy új építésű ingatlanban. Az eredetileg 3 hálószobásra tervezett, 90 négyzetméteres lakásban olyan tereket szerettünk volna kialakítani, ahol kisgyermekünkkel minőségi időt tölthetünk, jól belátható terekkel. Így került a nappali, az étkező és a konyha egy légtérbe. Az ingatlan birtokbavétele után számos falat lebontva a folyosórésszel megnöveltük a nappali terét. egy ajtó áthelyezésével pedig felszabadult egy falfelület, lehetőséget adva egy 3,5 méter hosszú konyha tervezésére, ugyanilyen hosszú konyhaszigettel. A lakberendezésben a farmhouse stílus elemeit adaptáltam a városi életmódhoz, amelyben a különböző struktúrájú faanyagok mellett helyet kapott a márvány, a bőr, míg a modern, rusztikus kiegészítők egyedivé teszik a megjelenést. A robusztus konyhasziget és a falfelület fehér Carrara márványborítást kapott, a fehér konyhafrontokkal alkot egységet a közös térben. Az előszoba, a nappali és a konyha sötétbarna hidegburkolata enyhén rusztikus látvány a fehér falak mellett.

A fali dekor a lehető legegyszerűbb, a gondosan megtervezett galériafalat családi portrék díszítik. A két kisebb hálót egybenyitottuk, hogy egy „walk-in” gardróbot lehessen kialakítani, megkönnyítve a reggeli készülődést, egyúttal hasznos falületet is kaptunk a gardróbszekrény tervezéséhez. A legnagyobb, 16 négyzetméteres szobát alakítottuk ki gyermekszobának, ahol alapvető szempont volt, hogy ne csak alvásra legyen alkalmas, de biztonságos helye legyen a játéknak is. A bézs és fehér színek mellett fontos szerepet kaptak a természetes anyagok mind a berendezése, mind a játékok tekintetében. A fehér márvány fürdőben a falakra csupán a zuhanyt körbe vevő részeken került hexagon márványburkolat. A fehérre festett falak és a textillel bevont falikarburák budoár hangulatot árasztanak, ám a feminin megjelenést ellensúlyozzák a fekete minimál dizájn szaniterek és a fekete keretes zuhanyfal. A márványcsempék különböző formái dinamizmust visznek a letisztult fürdőbe, amelyet a természetes anyagú kiegészítők tesznek barátságosabbá. Első közös lakás lévén ez a munka számomra igazi szerelemprojekt volt, amelynek gyümölcsét nap mint nap élvezzük.

Számomra egy lakás vagy egy ház több, mint néhány jól dekorált és berendezett helyiség. A természetes színek és anyagok összhangja, a kiegészítők gondos kiválasztása mind-mind az otthon üzenetét tartalmazza. videkistilusavarosban portre
Hőger-Lajos Ágnes
wardrobe&home stylist

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop