Körülvesz a Balaton

A Balaton közvetlen közelében nagyon sajátos hangulat uralkodik, amit leginkább a szabadság érzetéhez lehet hasonlítani. Erre az atmoszférára épített vendéglátónk, amikor megvásárolta nyaralóját, és lakberendező lévén saját ízlésére szabta. A cél egy természetes, modern, otthonos tér kialakítása volt.

Balatonalmádi az északi part egyik legszebb települése, vendéglátónk, Balogh Ildikó itt szeretett bele első látásra az 1975-ben épült kétszintes házba. Karakteres zsalutáblás nyílászárók, ősfákkal, zöldekkel telepített kert, a tetőtérből a Balaton csodálatos látványa…  A tervező először átalakította a meglévő földszinti tereket: elbontotta a korábbi előszobát, a második bejáratot megszüntette, falakat vett ki, tágas nappali-konyha-étkező helyiséget nyerve. A tér szépen tagolt, átjárható, a sok ablaknak köszönhetően világos, a játékosság, a komfort és a jó közérzet hármas szabályát követi. A bútorok naturális színűek, a dekorációk a hangulatnak, évszaknak megfelelően könnyedén változtathatók. Egy duplaszárnyú zsalutáblás üvegajtót beépítve közvetlen kijárás nyílik a teraszra és a kertre. Ildikó az elevenség és az üdeség jegyében választotta a fehér és a szürke szín párbeszédét, jó példa rá az egyszerű, letisztult szürke kanapé a kétlapos dizájnasztalkával.

Mivel kis alapterületről van szó, a tervező tudatosan alacsony bútorok használatával növelte a térérzetet. A kanapéval szemben kapott helyet a teraszra és kertre is néző kényelmes, jól körüljárható körasztal. Átgondoltan felépített a konyhasziget, a szekrény fehér dominanciájához remekül illik a fa pult, a fekete, függesztett dizájnlámpák pedig oldják a homogenitást. Az egykori konyha és fürdőszoba helyére került a sétálós zuhanyozóval kialakított fürdőszoba, ami valóban nagyon praktikus egy-egy gyors zuhanyozáshoz a nyaralókban. Légies falépcső vezet a tetőtérbe, szerencsére jó állapota miatt csak fel kellett újítani. A két hálószobában mi másé lehetne a főszerep, mint a textileké és a kiegészítőké? Mindenütt naturális színek és formák dominálnak modern kiegészítőkkel, alacsony bútorokkal, figyelemmel a kisebb belmagasságra. A végeredmény egy esztétikus, praktikusan kialakított nyaraló lett, ahol már semmi másra nincs szükség az önfeledt pihenéshez.

Célom az ingatlan adottságainak, helyének és a benne élők harmóniájának összehangolása, kiemelve a szépséget, az egyediséget és a könnyedséget. Inspiráló számomra a fény és a színek játéka, az anyagok és formák összhangja.
Balogh Ildikó
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop