Nyaralóból mesés otthon

A fiatal pár beleszeretett egy apró, négyszintes mesebeli házikóba, karcsú tetővel, hatalmas fügebokorral, földszintjén mindössze 27 négyzetméterrel. A ház értékeit a teljes körű felújítás során Sziráki Bianka megőrizte, és a hamarosan három főre bővülő család számára minden négyzetcentiméterét ügyesen hasznosította.

nyaralobolmesesotthon 720

A helyszínen valóban egy meseház fogadott magas, karcsú tetővel, a bejárat mellett hatalmas fügebokorral, a barátságos atmoszféra azonnal magával ragadott. Rögtön értettem, mi húzta megrendelőim szívét ide. Szerették volna megőrizni a ház jellegét, így az alapok maradtak, minden mást viszont a modern igényeknek megfelelően átalakítottunk. A ház földszinti alapterülete nem több mint 27 m2, cserébe viszont 4 szinttel gazdálkodhatunk a pincét és a tetőteret is beleértve. A tulajdonosok stíluskívánságát leginkább otthonos, fiatalos skandinávként írnám le. A fehér konyhabútor, fehér/világos falak, a látszó gerendák, a téglafal, az itt-ott megjelenő finom színek, a helyenként loftos, helyenként vintage elemek mind-mind kívánt részletek voltak. Mindezek mellett kiemelten fontos volt a könnyű takaríthatóság és a családbarát kialakítás.

Alapvető vezérelvünk a tér és térérzet növelése volt, így amit lehetett, lebontottunk, lefejtettünk, nagyítottunk. Ügyeltünk arra, hogy a ház értékeit megőrizzük, ahol lehet, ki is emeljük, így nem volt kérdés a gyönyörű gerendák maradása az enteriőr szerves részeként, ugyanígy a téglafal és a kandalló a nappaliban, és a szép falépcső az emeletek között. Minden kapott egy kis frissítést, hogy illeszkedjenek a modern berendezéshez. A földszinten alakítottuk ki a konyhát, előszobát, nappalit és a nagyobb fürdőszobát. Megnöveltük a kijáratot a teraszra, elbontottuk az eredeti konyha válaszfalait, a fürdőszoba oldalfala is kicsit elmozdult az optimális helykihasználás érdekében. Itt valóban minden centiméter számított! A ház kis méretei ellenére a konyha kényelmes, minden szükséges funkció helyet kapott benne, még a munkafelületet is sikerült meglehetősen nagyra alakítani.

A vizes helyiségeket nem mozgattuk el, csak elrendezése változott némileg. A bejárattól balra egy lépcsőfokkal lejjebb helyezkedik el a nappali: téglafalát fehérre festettük, az eredeti szabad teres kandallót biztonságos zárt égésterűre cseréltük, az ablakokat (mint mindenhol) műanyagra cseréltük. A függönyök hiánya nem véletlen – a lakók imádják, ahogy a napfény beárad, és akadály nélkül csodálhatják a szépséges kertet. Az emeleten kapott helyet a szülői hálószoba, a gyerekszoba és egy kényelmes méretű zuhanyzós fürdőszoba vécével, a szabadabb mozgástér érdekében üveg helyett zuhanyfüggönnyel. Burkolatok tekintetében minden szinten a laminált padló mellett döntöttünk, a fürdőszobákba pedig hidegburkolat került hasonló fa hatású mintázattal.

  

Munkám során mindig az egyensúly megteremtésére törekszem. Ez megnyilvánulhat hajszálpontosan összeillő elemek szabályosságában, vagy éppen tökéletes eklektikában, hiszen a harmonikus élettér mindenkinek mást jelent.

ujjaeledtcsaladifeszek portre

Sziráki Bianka
lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop