Kortárs fürdőszobák

Léteznek olyan helyiségek, amelyek nélkül lehet kényelmesen élni, de a fürdőszoba nem ilyen. Egy otthon akkor igazán otthonos, ha fürdőszobát is magába foglal, legyen az bármilyen apró, hisz a kis méretű is lehet tökéletesen kényelmes, ergonomikus. Ha pedig elegendő hely is rendelkezésünkre áll, a legújabb trendek szerint nyugtató, regeneráló, pazar, légies végeredmények születhetnek.


kortatrsfurdoszobak 720

 

XXL zuhany
Meglepő, de egyre több lakásban kimarad a fürdőkád a fürdőszobából. A helyére kényelmes zuhany kerül, ami akár kétszemélyes is lehet, és ha megoldható, még ajtaja sincs. Az ilyen zuhanyozók esetében nem kell bajlódni a küszöbbel, kisebb üvegfelületet kell takarítani vagy lehúzni róla a vizet, és még az ajtó szerkezete sem romolhat el.

kortatrsfurdoszobak 1
47 PARK AVENUE

kortatrsfurdoszobak 2
JESSE BENETT STUDIO

 

Meleg színek
A meleg színek kiszorulóban vannak a fürdőkből, legalábbis alapvetően nem ezek jellemzők. Inkább a hideg színek a dominánsak, s ezek mellé társulnak meleg színű felületek, vagy éppenséggel ezt a szerepet töltik be a dekorok, kiegészítők.

kortatrsfurdoszobak 3
KLUDI

Fekete-fehérben
A fekete-fehér színkombináció örök divat. Bátortalanoknak kisebb sötét felületeket érdemes elsőre kialakítani, vagy aprómintás csempében lehet gondolkodni, de mint ahogy a képeken is látható, az ügyesen megtervezett világítás mellett nyugodtan kifesthetjük, leburkolhatjuk akár az összes falat is feketére.

kortatrsfurdoszobak 4
KLUDI

kortatrsfurdoszobak 5
RAVAK

Megoldások kis fürdőkbe
Ha pici a fürdőnk és még csak egy szekrénynek sincs hely, támasszunk egy létrát a falnak, ahol a törülközőket kényelmesen tárolhatjuk, míg minden más apróságot falfülkébe, ablakpárkányra, mosdó és kád szélére, egy apró mosdó alatti szekrénybe vagy éppenséggel egy kis mélységű, mosdó feletti tükrös kisszekrénybe tehetünk.

ÖTLETES APRÓSÁGOK
A kis fürdőkben az egyik legjobb megoldás a kád és a zuhany egyben, zuhanyfüggönnyel vagy üveg kádparavánnal. Még izgalmasabb, ha a mosdó is a kád felett van, hiszen így spórolhatjuk meg a lehető legtöbb helyet, de a dolog még tovább fokozható: legyen a kár előlapja tükör, és a tér szinte a duplájára nő.

TOP 5 TREND

kortatrsfurdoszobak 7

 • MÉG MINDIG DIVAT FÜRDŐKBEN A FA UTÁNZATÚ hidegburkolat, és dívik a hagyományostól eltérő formájú csempe, úgymint a hatszög alakú lap és mozaik. A hagyományos metrócsempét lassan leváltja a fózolás nélküli változat, illetve a sima fehér 20×20-as lap is reneszánszát éli.
 • A SZÍNEK TEKINTETÉBEN a vízkék és vízzöld árnyalatok javasoltak a fekete, fehér, szürke, bézs és barna színeken kívül.
 • A BETON ÉS KŐUTÁNZATÚ LAPOK még mindig nagyon népszerűek, de a lapméret egyre növekszik. A nagyméretű lapok nagyon látványosak, de vigyázzunk vele, mert kevesen tudják beépíteni hazánkban.
 • SZOBAHATÁS TOVÁBBRA IS NAGYON NÉPSZERŰ, amelyet mosható festékkel vagy tapétával érhetünk el. Ilyen esetekben csak a legszükségesebb, vízzel érintkező helyekre kerül hidegburkolat vagy vinyl.
 • HA KICSI A FÜRDŐ és a zuhanyban nem fér polc, vagy nincs mód falfülke kialakítására, arra az esetre találták ki a praktikus és dizájnos lerakó polccal rendelkező zuhanyszetteket.

 

 

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop