Könnyedén, franciásan a Tuilériáknál

Párizs központjában, kilátással a Tuilériák kertjére, egy patinás Haussmann bérházban alakított át Cristina Velani francia lakberendező egy lakást modernné, komfortossá a háromtagú család számára, kontrasztos falakkal, pasztellszínű textilekkel.

Párizs egyedi, kissé bohém hangulata csak úgy árad ebből a 156 négyzetméteres lakásból, amelyben korábban egy idős hölgy élt, nem éppen a legmodernebb körülmények között. Bár a meghirdetett lakás még tele volt a bútoraival, személyes tárgyaival, a tősgyökeres párizsi újságíró házaspár azonnal beleszeretett, felismerve az ingatlan adottságait: tágas terek, patinás nyílászárók, impozáns belmagasság, nem is szólva a központi elhelyezkedéséről, no és nem mellékesen a szépséges Tuilériák kertjének közelségéről. Jó stílusérzékkel rögtön el tudták képzelték, mennyi elegancia áradhat majd új otthonukból, de kellő tapasztalat híján inkább a tehetséges francia lakberendező, Cristina Veliani tervei alapján valósították meg a felújítást.

Óriási terek, gyönyörű stukkók, patinás kovácsoltvas, míves kandalló… Cristina szakmai szemmel már az első vizit során látta, milyen könnyen lehet ebből a lakásból kihozni a maximumot. Mit számít, hogy a parketta recseg és besárgult, hogy a konyha a fő életterektől kissé elszeparált, a folyosók pedig szűkösek, vagy hogy a falakat erős színű, idejétmúlt tapéta borítja Nagy kedvvel látott munkához, hogy mindebből modern, letisztult és arányos otthont tervezzen a ma divatos irányzatok szerint. A legnagyobb mérnöki precízséggel és odafigyeléssel adott a tereknek új arculatot, karaktert.

A megőrzött szép, eredeti stukkók és faldekorációs elemek visszaidézik a régi idők sármját. Falak kerültek ki az utcai fronton és az előszobában, újragondolta a lakáson belüli közlekedést, optimalizálta a fényeket. Cristina segített kiválasztani a burkolatokat, méretre tervezte a konyhabútort, fémszerkezetű elválasztót tervezett a konyha és folyosó közé, légiessé varázsolva a tereket. A választás során a nemes építőanyagokat, mint a fa, a metal és a kő építőanyagokat részesítette előnyben. A belsőépítészeti elemek és lakásdekorációk különböző stílusinspirációkból táplálkoznak: minimál, eklektikus, retro, bohém… ezek egyvelegét felhasználva vált végül a lakás elegáns, divatos, hangulatos, barátságos, de leginkább igazi párizsias miliővé. A felújítási munkák négy hónapot vettek igénybe, a dekorációs elemeket egy lakás stylistolásra specializálódott ügynökség végezte.

Korábban a luxus kozmetikai iparban művészeti igazgatóként dolgozó Cristina Velani 2008-ban irányt váltva elvégzett egy belsőépítészeti kurzust, lakberendezővé képezve át magát. Azóta több felújítási projektet is megvalósított, elsősorban a francia fővárosban. konnyedesfranciasanatuileriaknal portre
Cristina Velani
www.cristinavelani.com

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop