Kompakt, mégis szellős

Markáns hétköznapok
Újítsunk valamit!
Kamerarendszerek otthonunkban

Teljes alaprajzi átrendezéssel, az előtér-konyha-nappali összenyitásával, ugyanakkor a funkcióhatárok megtartásával újult meg ez a 62 négyzetméteres pécsi lakás a Mecsek oldalában, Radnai Yvette lakberendező munkája nyomán.

Az eredetileg két szoba, konyha, fürdőszobás, 62 négyzetméter alapterületű lakás Pécs belvárosa fölött, a Mecsek zöldövezetében található, gyönyörű rálátással a Pálos templomra. Felújítása teljes alaprajzi átrendezéssel készült az előtér-konyha-nappali összenyitásával, ugyanakkor a funkcióhatárok megtartásával. Belépve a lakásban egy kis előtérbe érkezünk, amelyből jobbra nyílik a konyha. Az itt elhelyezett beépített szekrény térelhatároló elemként is funkcionál, a másik oldalán már a konyhabútor található. A konyha L alakban fogja össze az elemeket. A fa és taupe színű frontok letisztultságát a konyhahátfal melegszürke csempeburkolatának halszálka mintázata teszi játékossá, ami a jó állapotban megtartott, felcsiszolt és újralakkozott eredeti faparketta mintázatával is szinkronban van. A konyhától kényelmes távolságra lévő étkezőben a korábbi zárt fal megtörésével ablakon árad be a természetes fény, összehasonlíthatatlanul kellemesebbé téve az étkezéseket. Az elhatárolódásról a konyha-étkező közötti burkolatváltás és a nappali-étkező térelválasztó fala gondoskodik, dekor lamellákkal keretezve. A térelválasztó túloldalán a nappali térben tévéfal kapott helyet, amelyet egy kényelmes sarok kanapé és egy üvegfelületű, transzparens kávézóasztal egészít ki. A nappaliból nyílik a nem túl nagy, de kényelmes méretű terasz, és innen vezet a hálószobába is a tágas tolóajtó. A hálószoba hangulata szervesen kapcsolódik a nappali térhez, átlagnál nagyobb alapterülete kényelmes és szellős elrendezést biztosít. A szőnyeg kiválasztásánál fontos szempont volt a koptatott mintás középszürke színvilág.

A fürdőszoba az előtérből balra található, amelyben elfért egy tágas zuhanyzó és dupla méretű mosdószekrény mosógéppel, másik oldalán egymással szemben a gépészettel és vécészaniterrel. A beköltöző lakók boldogan konstatálták a mindennapokban a jól vizsgázó funkcionális tagolást, és élvezik az otthonos összhangot.

Célom jó funkcionális elrendezésű enteriőrök tervezése, alkalmazkodva a megrendelő személyiségéhez, életformájához, a hely szelleméhez. fontos a letisztultság, az összhang burkolatok, bútorok, textíliák között, mégis legyen izgalmas pezsgés is a terekben..
Radnai Yvette
lakberendező

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop