Hangszigetelés a sportcsarnokban

A 17. Média Építészeti Díj döntősei
Csalogassuk a természetet az otthonunkba!
Milyen az ideális gyerekágy?

A most épülő Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok az összes teremsportág számára megfelelő szabványokkal, kialakításokkal rendelkezik, sőt, jégkorong- és teniszmérkőzéseket, korcsolyaeseményeket, bizonyos lovas- és motoros versenyeket is rendezhetnek majd benne, mindezek mellett nagykoncertek, rendezvények helyszínéül is szolgálhat. Bármely eseményt nézzük, a teremakusztika mindegyiknél fontos szempont, ezért már a tervezéskor kiemelten odafigyeltek a megfelelő hangelnyelő anyagok kiválasztására és a fenntarthatóságra.

knaufinsulationhangszigasportcsarnokban 720

A választás a Knauf Insulation Hearklith A2 25 mm + 50 mm kőzetgyapot termékekre esett. Az akusztikai célra alkalmazott fagyapot táblák a Zalaegerszeg melletti gyárban készülnek, a mennyezetre betoncsavarokkal szerelik föl. A 25mm + 50mm vastagságú laptermékek rendkívül jó hangelnyelési értékkel rendelkeznek, így tökéletesek erre a felhasználásra.
A kivitelezés során nincs szükség különleges szerszámokra, nincs szükség speciális ismeretekre, különleges szaktudásra, és a rögzítések is könnyen és egyszerűen kivitelezhetők.

knaufinsulationhangszigasportcsarnokban 1
Az esztétika is fontos szempont volt a termék kiválasztásánál, így a terméket a gyártás során AK01-es élképzéssel látták el. A táblákat fekete színben építették be, a magas szintű műszaki teljesítményen túl ennek köszönhetően elegáns megjelenést biztosít a terem számára. A termék előnyös esztétikai tulajdonságai között emlíendő a természetes megjelenés és a látható fagyapot szerkezetből adódó fahatás.

knaufinsulationhangszigasportcsarnokban 2
A termék jellemzői:

 • kémiailag semleges – nem lép reakcióba a körülötte lévő anyagokkal;
 • könnyen vágható a kívánt méretre és formára;
 • mechanikai igénybevételekkel szemben rendkívül ellenálló;
 • igény szerint átfesthető, RAL színekben rendelhető;
 • kiváló idő- és időjárásállóság.

knaufinsulationhangszigasportcsarnokban 3
A beépített Heraklith termék rövid műszaki leírása:

 • A Heraklith fagyapot lapok 2 mm-es szálszerkezettel, kizárólag fehér cement kötőanyaggal, 2000 x 600 mm-es táblaméretben, 25 mm vastagságban készülnek.
 • A lapok festhetőek – a gyári fehér festés, illetve élképzés választható opció.

www knaufinsulation.hu

 

 

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop