Mi a trend a lakberendezésben?

Két számjegyű árbevétel-növekedés
Hangelnyelés Heraklith táblákkal
Díjnyertes homlokzatok, nemzetközi épülettrendek

A hétvégén a S/ALON BUDAPEST kiállításon egyedülálló enteriőrökkel és a legfrissebb hazai és nemzetközi dizájndarabokat bemutató trendekkel és kiállítókkal találkozhatunk, és szakértői segítséget is kaphatunk otthonunk kialakításához vagy újra gondolásához. Most pedig lássuk, milyen trendek határozzák meg az elkövetkező időszakot, avagy mi a divat a lakberendezésben: teveszín, geometrikus formák és a természet ölelése.

miatrendalakberendezesbenszalonbp 720

Természetes textúrák. 2021-ben minden a természetről szól, és ez határozza majd meg 2022-t is: a rattan és a mészkő mellett a teveszín, a szürke szinte minden árnyalata, a finom barna és zöld színeken túl az erőteljesebb árnyalatok is naturálisabb formában hódítanak. Kedveltek az olajzöld és az égett narancssárga színek.

miatrendalakberendezesbenszalonbp 1
Geometrikus formák. A posztmodern, nyolcvanas évekre jellemző elemek továbbra is népszerűek: minél drámaibb, feszültebb élekkel játszik egy-egy bútor, annál több izgalmat csempészhetünk általa a térbe. Merész és egyedi darabokat könnyedén ötvözhetünk egy-egy klasszikus bútorral.

miatrendalakberendezesbenszalonbp 4
Fonott világítótestek és kiegészítők. Természetességet és eleganciát sugároznak az organikus anyagokból készült, fonással, csomózással vagy más kézműves technikával készült dizájnlámpák és lakberendezési kiegészítők, amelyek most minden túlzás nélkül uralják és meghatározzák a tereket. A fonott és csomózott termékek mellett egy-egy bútordarab-kiegészítőelemként is megjelenik a rattan és a nád.

miatrendalakberendezesbenszalonbp 3
Hétköznapi luxus. A koronavírus hozta új életvitel sokakat késztetett arra, hogy újragondolják az élettereiket, köztük a bútoraik funkcióit, az otthon részeit. Fontossá vált, hogy a minket körülvevő környezet kényelmes, otthonos legyen és az igényeinkhez igazodjon. A jövő év trendjei is ezt vetítik előre, egyre nagyobb teret kapnak majd a tartós szövetek, a kényelmes, finom anyagból készült bútorkárpitok és az időtálló, elegáns és többfunkciós bútorok.

miatrendalakberendezesbenszalonbp 2
Kert a négy fal között. A természet iránti vágy még erőteljesebben hat ránk, ezáltal az otthonunkra is – várhatóan ezért is fog megnőni többek között a szobanövények iránti igény. Az elkövetkezendő években nem nyúlunk mellé semmivel, ami zöldbe borítja a tereinket. A növények az új gondolatiságot képviselő természetközeli lakberendezés alapján esztétikailag, mentálisan és funkcionálisan is fontos szerepet kapnak.

S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: 2021. szeptember 24-25-26.
Online jegyvásárlás és részletes tudnivalók: www.salonbudapest.hu

 

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop