Kisokos a nagy feladathoz: otthonfelújítás 2024

A 2024. júniusának első napjaiban induló otthonfelújítási pályázat sokaknak nyújt rég várt lehetőséget családi házuk korszerűsítésére, akár több épületelem megújításával is. Mutatjuk, hogyan érdemes belevágni, ha fontos a rezsiszámlák csökkentése és a háztartásunk komfortosabb, mi több, fenntarthatóbb működése! A lehetőségek megértésében a MATERIX Építőanyag-szakkereskedések csapata segít.

Energetikai korszerűsítés? Mi az és miért éri meg?

Kevesen gondolnak bele abba, hogy otthonunk „fogyasztásának” mértéke számos épületelem megfelelő vagy éppen elavult működésétől függ. A jó minőségű és korszerű hőszigetelések, nyílászárók, fűtés- vagy melegvíz-termelő rendszerek nemcsak épületeink modernebb megjelenéséhez vagy hosszú élettartamához járulnak hozzá jelentős mértékben, de az alacsonyabb rezsiszámlákhoz is. Hogyan?

A legegyszerűbb példával élve, gondoljunk csak egy már rosszul hőszigetelő ablakra, ami nemcsak télen engedi kiszökni a megtermelt meleg egy részét, de nyáron a klímaberendezések dolgát is megnehezíti. Mindkét esetre igaz, hogy akár feljebb, akár lejjebb csavarjuk a szobában a hőmérsékletszabályozó készülékeket, az utcát is fűtjük vagy hűtjük, és az ideálisnál – nagy eséllyel – többet is fizetünk. Hasonló igaz a falak hőszigetelésére is. A MATERIX Építőanyag-szakkereskedésekben olyan új típusú, ideális szintű energiahatékonyságot biztosító építőanyagok találhatók meg, amelyekkel pofonegyszerűen lesz a kívánt megtakarítást elérni!

Aktuális a felújítás? Ne maradjunk le a pályázatról!

A 2024-es új otthonfelújítási támogatás kifejezetten 1991 előtt épült, egy- vagy többlakásos családi házakat vesz célba, ezen belül is azok energiahatékonyságának jelentős, legalább 30 százalékos növelését. Mindehhez pedig olyan épületelemek korszerűsítésére fordítható, mint a külső homlokzati szigetelések, külső nyílászárók (ablakok és bejárati ajtó), használatimelegvíz-rendszer, illetve gázfűtésrendszer (a hozzá kapcsolódó kéménybéléssel és hőleadókkal).

Beszéljünk a feltételekről!

A 2024. június 3. napjával induló pályázat keretein belül összesen 7 millió forint lesz elszámolható a korszerűsítési megvalósításokra. Ahhoz, hogy erre adott ingatlan tulajdonosa jogosult legyen, 1 millió forint önerő szükséges, a fennmaradó részt az állam, nagyságrendileg megegyező arányokban – kamatmentes hitelként, és attól függően, hogy a családi ház Magyarország mely járásában található, vissza nem térítendő hozzájárulásként biztosítja. A támogatásként 2,5 és 3,5 millió forint között összeggel és 8 éves futamidővel kalkulálhatunk.
Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a legalább 30 százalékos energiafelhasználás-csökkenést igazoltan szükséges teljesíteni. E feltétel teljesítése érdekében a felújítás előtt egy mérést végző szakemberrel kell egyeztetni, aki nemcsak az épület teljesítményét tudja meghatározni, de felhívhatja a figyelmet a leginkább korszerűsítendő elemre is, és a leghatékonyabb kombinációkra a 30 százalékos eredmény eléréséhez.

A könnyebb eligazodásért nyissa meg a MATERIX nyomtatható kisokosát a témáról!

A korszerűsítés mindig megtérülő befektetés, a többiben segít a MATERIX

Az időtálló eredmény érdekében fontos, hogy minőségi alapanyagokat válasszunk, és azokat megbízható szakember, szakszerűen építse be. Ugyanakkor ahhoz, hogy időben és saját befektetett energiában is hatékonyak lehessünk, érdemes mindent a lehető legkevesebb körben, egy helyről beszerezni.
Ebben segít a MATERIX! A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések országszerte már több mint 80 helyen várják a felújítókat, a legújabb technológiákkal készült építőanyagokkal és építési eszközökkel, illetve naprakész terméktanácsadással.

A szakkereskedések teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

Képek forrása: materix.hu


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop