Kevesebb légkondihasználat a Naava intelligens zöldfalakkal?

A száraz levegőből a szó szoros értelmében hiányzik a víz. Ezt a vízhiányt okozhatja nyáron a légkondicionálóval létrehozott hideg levegő vagy a téli időjárás is, mivel a hideg levegő nem tartja meg olyan jól a nedvességet, mint a meleg levegő. A vízhiányos, száraz beltéri levegő belélegzése negatívan befolyásolhatja közérzetünket, és számos különböző egészségügyi problémát okozhat, például kiszáradást, asztmát, viszkető bőrt és szemeket.

Naava-parasítja-a-nappalink-szaraz-levegöjet

Naava párásítja a nappalink száraz levegőjét

A párásítók alkalmazása lehet az egyik módja a száraz levegő okozta tünetek kezelésének. A páraszint helyes megválasztása és beállítása azonban nehézségekbe ütközhet: ha ugyanis a párásítást az ideálisnál magasabbra állítjuk, az olyan problémákat okozhat, mint a penész és a baktériumfertőzés. Így akár az ellenkező hatást is elérhetjük velük, mint amit szeretnénk.

Naava-csendes-szamitogepe-segit-a-parasított-levegöt-hatekonyan-visszajuttatni-a-helysegbe

A Naava csendes számítógépe segít a párásított levegőt hatékonyan visszajuttatni a helyiségbe

Természetesebb és vonzóbb megoldás lehetne a beltéri levegő nedvesen tartására a cserepes növények alkalmazása. A cserepes szobanövények vizet vonnak el a talajból, amely aztán a növények leveleiről a levegőbe párolog. Ha a megfelelő növényfajokat választjuk, párásabb légkört teremtenek, és csökkenthetik a száraz beltéri levegő okozta negatív tünetek egy részét. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy a párásító hatásuk meglehetősen korlátozott, ha szobánként csak néhány növény található, és talajuk a penészgombáknak is kedvező életkörülményeket teremt.

Naava-biologiai-levegötisztito-es-parasito-több-megoldast-kinal-egyszerre

A Naava biológiai levegőtisztító és párásító több megoldást kínál egyszerre

A Naava biológiai levegőtisztító mindezeken gondokra együttesen kínál megoldást. A Naava növényei gondosan kerülnek kiválogatásra, hogy a talajmentes bioszűrőbe ültetett növények segítségével hatékonyan tisztítsák és párásítsák a lakás vagy az iroda levegőjét. Egy Naava-ban – méretétől függően – több tucat növény található, és a zöldfal tetejébe rejtett csendes számítógép segít a párásított levegőt hatékonyan visszajuttatni a helyiségbe.

Naava-mellett-jobb-a-höerzet

A Naava mellett jobb a hőérzet

Mindemellett a Naava-kat úgy programozták, hogy folyamatosan mérjék és optimalizálják a levegő páratartalmát az alacsony páratartalmú helyiségekben. Ez a Naava érzékelőinek segítségével történik, amelyek a Naava mesterséges intelligenciájával együtt garantálják, hogy a levegő páratartalma folyamatosan optimális szinten maradjon.

Naava-t-ugy-programoztak-hogy-folyamatosan-merjék-a-levegö-paratartalmat

Naava-t úgy programozták, hogy folyamatosan mérjék a levegő páratartalmát

Párásabb környezetben hidegebbnek érezzük ugyanazt a hőmérsékletű levegőt, a jobb hőérzet miatt ezért magasabb hőmérsékletre állíthatjuk a légkondicionálónkat. A Naava pozitív hatásai mellett így járul hozzá, hogy kímélje környezetet és egyúttal spórolhasson is.

Kíváncsi a Naava kényelmi funkcióira? Cikkünket folytatjuk…


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop