Kétszáz év nyugalom

Suzanne Tucker kaliforniai tervező egyik kedvenc munkáját küldte el olvasóinknak, amelyet egy fiatalos életvitelű, a hétköznapokat a munkájának alárendelő, örökmozgó üzletasszony megrendelésére készített. A tengerpart,sziklás vidék övezte villaa mediterrán és a klasszikus lakberendezés szép ötvözete,a színek, a bútorok, a formavilág láthatóan átgondolt koncepcióalapján született meg.

 

01

 

Vendéglátónk a nap minden aktív pillanatában dolgozik, magánélete az esti órákban zajlik, ezért nagyon fontos számára, hogy otthona a béke és a csend szigete legyen. Semmi harsányat nem akart, a lakberendezőtől harmonikus, természetes színek és formai megoldások,diszkrét, fiatalos terek kialakítását kérte.

A tervező több helyiségben is visszahozta a régi falfestést, ami az egykori festmények, később fotók tanúsága szerint mindig is napsárga volta kétszáz éves villában. A boltívek, a rusztikus terasz, a mennyezeti gerendák is a régi korokat idézik. Az előszoba francia várkastélyokra emlékeztetőszín- és téralakítása kiegyensúlyozottságot és a nyugalmat sugall.A modern kiegészítők ugyan hangsúlyosak, de nem hivalkodnak egyetlen helyiségben sem. Ha egy elem túl erős is lenne önmagában, egy finom vonalú bútor vagy egy kellemes földszín azonnal kiegyensúlyozza. Suzanne szívesen kever rusztikus és modern elemeket a munkáiban,ami ezt a villát is igazán felfrissítette. A nappaliban a vaníliaszínbe öltöztetett kanapé a puha szőnyeggel és a kiegészítőkkel teljes. A modern festmény elevenséget visz az enteriőrbe, ugyanakkor a réz gyertyatartókés a kovácsoltvas asztallábak az ódon hatást erősítik. A konyhában a praktikusság, a könnyen kezelhetőség volt a cél. A fa szekrényfrontok,a magas minőségű munka- és étkezőpult, a magasított székek egy igényesés lendületes élet kellékei.

Hatalmas üvegajtón és ablakokon keresztül nyílik kilátás a tengerrea hálószobából. A felkelő nap első sugaraira emlékeztető napsárga színeka textíliákon és a kiegészítőkön is megjelennek. A tulajdonos kedvenc helyiségében járunk, ahol lágy francia pamut ágynemű, finom tapintásúpárnák, extra magas ágymatrac szolgálja a pihenést.Az aktív élet szeretete és a pihenés igénye a villa minden négyzetméterén,minden szegletében tükröződik: este a nyugalom szigete, nappalkreatív energiák terepe.

Szaksz Attila, a M.L.S. MagyarországKft. szakértője ápolási-kezelési tanácsokat ad a fa természetességének,szépségének megőrzéséhez.

A kiváló minőségű épületasztalos termékek egyik ismérve, hogy felületüket a faanyag rajzolatát kiemelő vastaglazúrozással kezelték. A bevonatrendszeres ápolásával rengetegidőt és pénzt takaríthatunk meg.

Ha a felületkezelés újszerű és ép, a szennyeződéseket egy enyhén nedves pamutkendővel eltávolíthatjuk. Enyhén alkoholos tisztítószert használjunk, mosogatószereket ne!

A faanyag kicsi, de folyamatos mozgásának, valamint a naproncsoló UV-sugárzásának hatására a bevonaton mikron méretűrepedések alakulnak ki. Ezek mentén a nedvesség bejuthat a bevonat alá, tönkreteheti, elszínezheti a felületkezelést és a szerkezetet. A Milesi XGC 35 ápoló folyadékkal helyreállíthatjuk a bevonat fényét, miközben minimálisan megnöveljük a védőréteg vastagságát is.

“A 19. századi villaterasza tavaly kapott új boltívet. A kövek egy régi híd bontásából származnak.”

A sárga-homokszín-vanília hármasa jól mutat egy olyan térben, ahol a pihenés és a feltöltődés a cél. A faltól falig futó ablakokon és az ajtón át ömlik be a fény és a friss tengeri levegő.

A hálószobához kényelmes fürdőszoba csatlakozik. A márványborítású fürdőkádmellé a háziasszony kérésére zuhanykabin került. Az egyiket a rohanós reggeleken,a másikat a nyugodt estéken használja.

Az étkező elegáns és stílusos, szép fa bútorok, fagerenda,nemes padló, természetesség veszi körül a gyertyafényes vacsorákhoz szokott üzletasszonyt. Innen csak egy lépés a természet, a szépen berendezett terasz.

Suzanne Tucker tervezőnő színesen kever rusztikus és modern elemeket a munkáiban. A modern nonfigurális festmény társaságába ezúttal egy fatörzsből kreált asztalkát állított.

Kezeljük vastaglazúrral a felületét, hogy szép és időtálló bútordarabbá váljon a fatörzs! A végső színt is meghatározó gombamentesítő impregnálást követően egy enyhén színezett, testes, lakkszerű filmréteget kapunk. A simatapintású, elegáns felület pára-, de nem vízáteresztő.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop