Év Háza-díj 2013

A megépült családi házak és kis társasházak tervezői 2013. június 20-ig pályázhatnak a 2013-as Év Háza-díjra – 500 000 Ft –, miután az Év Háza Kuratóriuma hatodik alkalommal hirdette meg az országos, nyílt és nyilvános pályázatát, valamint e pályázat segítségével keresi a Visegrádi Négyek Családi házai utazó kiállítás magyar résztvevőit is az elmúlt évekhez hasonlóan.

 

A 2013-ban már hatodik alkalommal meghirdetésre kerülő Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a max. 4 lakásos lakóépületek. Az Év háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad a Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott Visegrádi Négyek Családi Házai kiállítás kapcsán, melynek magyar anyagát a beérkező pályázatok közül választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság. A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek mind környezeti, és gazdasági szempontból tükrözi a ma építészetét.

2012-ben egyszerűsödött a pályázati kiírás annak érdekében, hogy minél több építésznek legyen lehetősége megmérettetnie családi házát, kis társasházát.

A részletes pályázati kiírás letölthető a www.buildrendezvenyek.hu oldalról.

Határidők, dátumok

A pályaművek beadása: 2013. június 20. 16 h
Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2012. október 7., az Építészet Világnapján

Zsűri tagjai 2013-ban

Elnök:

Dévényi Sándor DLA a Magyar Művészeti Akadémia tagja

Társelnökök:

Sáros László György DLA a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke,
Noll Tamás DLA a Magyar Építész Kamara elnöke,
Szoják Balázs az „Év háza” díj kurátora,

Tagok

dr. Bachmann Bálint DLA, Ferencz Marcel, Kravár Ágnes, Molnár Csaba, Sisa Béla


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop