Kényelem felsőfokon

Csupa világos és földszínek, kényelmes, otthonos terek, jól kihasználható szobák, barátságos hangulat jellemzi debreceni vendéglátóink lakását. Kisgyermekesek lévén fontos volt számukra a gyerekszoba, ahol minden részlet a kisfiuk kényelmét és persze a szépséget szolgálja.

Vendéglátóink 2020-ban vásárolták meg a lakást, amelyet az előző tulajdonos már hetven százalékban berendezett, eltérő ízlésük miatt azonban a burkolatokon kívül mindent kibontattak. A tulajdonosok alapvetően világos, földszínekre épülő enteriőrre vágytak, minőségi bútorokkal és kiegészítőkkel, ahol minden részlet a kényelmet és a családias hangulatot szolgálja. Román Tímea lakberendezőt kérték fel a munkára, aki a saját ízlésükre alakította a lakást, ahol valamennyi bútor színét és formáját egymáshoz hangolta: nincsenek esetlegesen kiválasztott darabok, az egész enteriőr nagyon átgondolt, alapos tervezés eredményeként született. Fontos volt, hogy a ’tone-in-tone’ finom hatása érvényesüljön.

A család kérésének megfelelően érdekes módon nem a nappali, hanem az étkező került fókuszba. A kis asztalkával és dizájn állólámpával ellátott kényelmes kanapé szinte csak megbújik a térben, míg a nagyméretű, egyedileg gyártatott étkezőasztal szinte uralja a teret. A helyiség sajátos hangulatát kétségtelenül az egyedi lámpáknak köszönheti, amelyek lehetetfinoman simulnak a szoba egészébe. A konyhabútor is egyedileg gyártatott fa, üveg, fém, műanyag kombinációjával., bővelkedik remek megoldásokban. Ilyen mindjárt a pult mögött elhelyezett tükörfal, ami fölé rácsos mintázatú burkolat került. A háziasszony kérésére a földszinten van a kisfiú játszószobája, funkciója szerint idilli környezetet nyújt a játékhoz, miközben tehermentesíti az apró tárgyaktól a nappali szobát.

A szülők hálószobájában domináns elem a levélerezetet utánzó hatalmas ágyvég. Az egyszerű és letisztult szobában egy süllyesztett falszakasz előtt alakították ki a dolgozót, a funkcióváltást levél mintázatú tapéta is jelöli, a mennyezeti apró spotlámpák pedig a romantikus hangulatról gondoskodnak. A gyerekszoba kialakításakor az volt a cél, hogy kedves, megnyugtató környezet szülessen, ezért sok puha matéria, világos, kellemes szín van a térben. A játékoknak és tárgyaknak egyedileg gyártatott ülőalkalmatosság ad helyet, amelynek aljában helyezték el a tárolókat. Ennek köszönhetően a tér nem zsúfolt, mindennek megvan a jól átlátható helye.

Román Tímea keze nyomán a természetesség, a fiatalosság és a puhaság a lakás minden szegletében megjelenik, otthonossá és szerethetővé téve minden enteriőrt.

Empátia, funkció és dizájn – számomra ezekből áll össze a tervezési folyamat. Ráérezni azokra a talán még ki sem mondott igényekre, amelyek által személyre szabott, funkcionálisan jól működő és egyben esztétikus életteret, Otthont tudunk létrehozni.
Román Tímea
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop