Ipari létesítmények gazdaságos fenntartása?

Az energiaárak kiszámíthatatlansága miatt mindenhol fontos, hogy a megújuló energiaforrások egyre nagyobb mértékű használatára törekedjünk. Ez a lakossági és az ipari területekre egyaránt vonatkozik, de az utóbbiaknál, melyek értelemszerűen amúgy is sokat fogyasztanak, hatalmas költségmegtakarítást jelenthet egy-egy jól meghozott döntés.

Szerencsére a napelemek és a hőszivattyúk is alkalmazhatóak ipari területeken, így ezen felhasználók is egyre inkább függetlenedhetnek az energiaszolgáltatóktól. De vajon megéri-e egy ekkora fejlesztés? Biztos, hogy jó ötlet belevágni ilyen mértékű beruházásba, amikor ennyire kiszámíthatatlan világot élünk? A rövid válasz az, hogy aki hosszú távú befektetésként tekint a cégére, annak mindenképp megéri korszerűsítenie, egyben előtérbe helyeznie az olyan fejlesztéseket, amelyek lassan, de garantáltan megtérülnek.

Az egyik legnépszerűbb, a költségek csökkentésére irányuló fejlesztés a hőszivattyús rendszer kiépítése. Legyen szó akár egy hatalmas alapterületű csarnokról, akár egy nagykereskedelmi telephelyről, egy hotelről, egy sportcsarnokról vagy épp egy iskoláról, a megbízhatóságukról és nagy teljesítményükről híres Power World ipari hőszivattyúk tökéletes megoldást nyújtanak.

A hőszivattyúk működésének lényege, hogy akár rendkívül alacsony (max. –25oC) környezeti hőmérséklet esetén is képesek a levegő hőjéből fűtési meleg vizet előállítani, mindössze 25 százalék villamos energia hozzáadásával. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos fűtési módszerekhez képest 75 százalékos energiamegtakarítást érhetünk el. Ez jelentős költségcsökkentést eredményez, ami már a rendszer kiépítését és beüzemelését követően azonnal jelentkezik. A hőszivattyús technológia rendkívül biztonságos, környezetbarát, ráadásul a karbantartási igénye is minimális. A Power World ezt tette minden ipari felhasználó számára elérhetővé: ipari berendezéseik 42 kW-tól egészen 288 kW-os teljesítményig elérhetőek.

A rendszer nemcsak az épületek fűtésére, hanem hűtésére, illetve a melegvíz-előállítására is alkalmas. Kiépítésének pontos költsége számtalan tényezőtől függ, ahogy a megtérülési idő is, ám az egyedi adottságok ismeretében minden kiszámítható.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop