Kertrendezés – a relaxáló hobbi

Pályázat Építészeti Örökségvédelmi Támogatásra
S/ALON Budapest a hétvégén
Szabad felhasználású hitel lakásfelújításra?

Napjaink stresszes időszakában kiemelten fontos odafigyelni mentális egészségünkre, és az sem árt, ha olyan új hobbikat fedezünk fel, amelyekhez nem szükséges elmennünk otthonról. A kertrendezés tökéletesen megfelel mindkét szempontnak, így nem csoda, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban.

A nyugalom oázisa
A buddhista szerzetesek nagyon régóta alkalmazzák a kertrendezés gyakorlatát annak elmére gyakorolt pozitív hatása miatt. A zen kertek látványa önmagában is megnyugvást hoz a léleknek, ha pedig annak kialakításában is részt veszünk, ez még inkább érvényesül. Így hát a kertészkedés egészen új megvilágításba kerül. Az élelmezésre szánt termények helyett alkothatunk valami olyat, ami valóságos menedéket nyújt nekünk a világ problémái elől, ráadásul kiváló módja lehet saját kreativitásunk kifejezésének is. Kertünk ugyanis csak a miénk, így pontosan olyanra alakíthatjuk, amilyenre szeretnénk. Nem kell tehát profi kertésznek lenni, hogy ízlésünket visszaadó relaxációs térséget hozzunk létre udvarunkon. Engedjük bátran szabadon a fantáziánkat, és elő a kerti szerszámokkal! Utóbbiakat szinte bármelyik nagyobb áruház kínálatából beszerezhetjük, akár az Alza webshopjából is.

Hogyan kezdjünk hozzá?
A legtöbben szeretik előre megtervezni saját díszkertjüket, viszont akadnak olyanok is, akik az improvizálás hívei. A legjobb megoldás az, amelyiket kényelmesebbnek találjuk. Ha kertünk alapjait előre meg is tervezzük, menet közben megpróbálhatunk rögtönözni, mert korántsem biztos, hogy amit elképzeltünk, az a valóságban is jól mutat. A gyakorlati lépéseket illetően mindig a talaj elrendezésével kell kezdeni, vagyis a fű lenyírásával és a feleslegesnek ítélt növények eltávolításával. Ezek utána elhelyezhetünk különféle kavicsos vagy homokos részeket a zen kertekhez hasonlóan, és akár halastavat is áshatunk. Ezután következik a különféle növények ültetése, a dísztárgyak elhelyezése. Nem egy napos munkáról beszélünk, de itt pontosan ez is a lényeg: a minőségi időtöltés.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop