Izgalmas hálószobák

Bár a hálószobákba legtöbbször csak mi magunk jutunk be, ennek ellenére az idei trend alapján végre ebbe a helyiségbe is beköltözik a minőség, és háttérbe szorul a mennyiség. Nehéz persze ezt megoldani az egyik leghátrányosabb helyzetű lakrészben, hiszen egy költözés, felújítás során, amire a hálóhoz érünk, már rég elfogyott minden pénzünk, és az izgalmat csak a magunk személyében tudjuk idecsempészni. De ne adjuk fel! Higgyünk benne, hogy ügyes tervezéssel és gazdálkodással nekünk is lehet testestől-lelkestől izgalmas hálószobánk.

IKEA

NATURALII – FARROW&BALL

Finom elegancia
Az elegáns, szállodahatást imitáló szülői intim szféra még mindig nagyon népszerű, hiszen ki ne szeretne úgy élni, mintha mindig nyaralna. Amennyiben távoli tájakra vágyunk, használjunk a helyiségekben fát, rattant, bambuszt, vagy ha éppenséggel a glamour eleganciáját érezzük magunkénak, elegáns padlóvázákat, műtárgyakat, festményeket, de persze néha egy klassz falfestés és egy padlószőnyeg vagy nagyméretű szőnyeg is elég hozzá, és máris jöhet a mindent feledtető pihenés.

IKEA

CASAMANCE

Ívek és szögletek
A totális minimált jó ideje felváltotta az ívek és szögletek harmonikus párosítása. Az íveket érdemes a kisbútorok, lámpatestek, dekorok, boltívek vagy a falfestés segítségével életre hívni, de persze egy legömbölyített, izgalmas ágy sem utolsó látvány a hálószobában.

IKEA

Szolidan vagy vadulva
Bár az idei trendpalettán a neutrális színű hálószobák vannak túlsúlyban, de elmondható, hogy újra kezd teret nyerni a színes is. Persze nem kell mindjárt fejest ugrani az élénk vagy éppen neonszínekbe, kezdhetünk szolid tónusokkal, színpárosításokkal is.

JUB

KARE

Színes hálók
A színes hálók évek óta elnyomás alatt voltak, pedig sokan nem rajonganak a semleges vagy neutrális színekért. A jó hír, hogy ismét eljött az idejük, és a covid negatív hatásait ellensúlyozó idenyugtató színharmóniák után újra nyithatunk a vidámabbak vagy akár viccesebbek felé is. Pár színes kép, csíkok, kockák, virágok, rojtok, bojtok és még sok minden más a segítségünkre siethet. A színek, a formák, a minták vagy éppen a dekorok tobzódása, halmozása is mind-mind kielégíthetik a semleges enteriőröktől elálmosodott olvasóinkat.

KARE

Sötétben is kellemes
A hálószobában általában szeretjük a sötétséget, ha pedig egyébként is kedveljük a mély árnyalatokat, biztosak lehetünk benne, hogy itt van a legjobb helyük a lakásban. Bátortalanabbak sötét padlóval, szőnyeggel vagy ágyneművel kezdhetik, majd ha már elérték a haladó szintet, akkor a négy falat, sőt, a plafont is felruházhatják egy csodás, sötét színárnyalattal.

HEPHAISTOS

Bohókás tárgyak
Szeretjük a vicces, bohókás tárgyakat? Vérmérsékletünktől függően betehetünk a térbe egy-egy jópofa dekort, ami végső soron akár egy szívderítő vízilovas lerakóasztal vagy egy gorillás éjjelilámpa is lehet.

NATURALii – FARROW&BALL

Hangulatos szegletek
Egy hálószoba az ágyon kívül nem mindig hagy teret több berendezési tárgynak, de ha szerencsénk van, és más is bőven befér, mindig érdemes egy-két meghitt sarkot, kuckót is kialakítani itt, főleg, ha szépek a helyiségben a természetes fények. Lehet ez egy olvasósarok, egy szépítkezős asztal vagy csak egyszerűen egy szép komód fotellal, amelyre rádobhatjuk a ruháinkat is egy fárasztó nap után.

JUB

Sárgára hangolva
A nyugtató színek mellett idén a merész, természet ihlette színek is divatosak, amelyek egyike az aranysárga. Csodálatosan mutat a falakon, textileken, dekorációkon, de ha nem szeretnénk hosszú távra elköteleződni ezen árnyalat mellett, egy vázába tett virág formájában vagy asztali lámpában is megjeleníthető.

HEPHAISTOS

Top 5 trend

 • Mivel a hálószobák fókuszpontja többnyire a kétszemélyes franciaágy, így, ha egyediségre vágyunk, érdemes a különleges ágytámlák felé kacsingatnunk, illetve az ágytámla mögötti falszakaszt kiemelni például lécezéssel, egyedi festménnyel, falfestéssel vagy belógatott lámpasorral.
 • Hol is lehetne jobb helyen a „csicsás” holker díszléc, fali léc, stukkó, rozetta, mint egy hálóban. Ha ezeket drámai színekkel, tapétával kombináljuk, a „Wow!” hatás nem marad el.
 • A sötétre festett mennyezet szintén egyre terjed, és ez hol is lehetne jobb helyen, mint egy hálószoba.
 • A makramé dekor egyre inkább teret hódít, mely nemcsak nyers, hanem bármilyen egyéb színű vagy éppen tarka is lehet.
 • Bár a hálóban nincsenek jó helyen az elektromos kütyük, a trendek mégis azt mutatják, hogy egy kortárs hálóban egyre csak szaporodnak ezek. Ha más nem is, legalább egy-két USB csatlakozó helyet kap az éjjeliszekrényen vagy annak környékén.

 


Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop