Kizárólag a Wagner Solarnál: Azuri klíma- és hőszivattyú

A 2022-es népszámlálási adatok szerint hazánkban 1,2 millió háztartásban működik légkondicionáló berendezés, közöttük azonban még csak elenyésző számban találni modern és energiahatékony készülékeket. Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt egyre többen keresnek alternatív, energiahatékony és költségtakarékos fűtési megoldásokat, ezért érdemes megfontolni egy új klíma beszerzését és telepítését, akár a régebbi készülékek cseréjét.

Az inverteres klímák modern, környezetbarát és energiatakarékos megoldást jelenthetnek, ilyen termék például a Wagner Solarnál elérhető Azuri márka is. Az alábbiakban sorra vesszük azokat a szempontokat, amelyeket célszerű alaposan megfontolni a klímavásárlás előtt, segítve az eligazodást olyan „varázsszavak” között, mint pl. a SCOP érték, H tarifa, klímakapacitás. Hogyan és milyen klímát válasszunk?

Mit tudnak a klímák hatékonyságban?
Az inverteres klímák hatékonyságát az SCOP-érték alapján értékeljük, amely megmutatja, mekkora hatékonysággal tudnak fűtési energiát előállítani 1 kW elektromos energiából. Minél magasabb ez az érték, annál takarékosabb a klíma szezonra vonatkoztatott fűtése. Az inverteres klímák általában 4-5 SCOP-értékkel rendelkeznek, így a megfelelő érték alapján kiválasztott klíma jelentősen csökkentheti az energiaszámlát, és hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet.

Milyen teljesítményű klímát válasszunk?
Az optimális klíma méretének kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az egész szoba megfelelően legyen fűtve. Ebben a kérdésben érdemes szakember segítségét kérni, hiszen a szükséges hűtési és fűtési teljesítményt számos tényező befolyásolhatja (tájolása, szigetelés, üvegfelületek mérete, belmagasság stb.). Általános ökölszabály szerint elmondható, hogy a 2,5 kW-os klíma 15 négyzetméterig, a 3,5 kW-os 15-30 négyzetméter közötti területekre, míg a 5 kW-os berendezés 30 négyzetméter fölötti helyiségek fűtésére alkalmas.

Mi a csoda is az a H-tarifa?
Elsőre talán kevesen tudják, hogy a lakossági áramszolgáltatások terén széles paletta áll a rendelkezésünkre. A H-tarifa csak egy ezek közül, amelyet azért hoztak létre, hogy kedvezményes tarifával lehessen működtetni a hőszivattyúkat vagy klímákat. A H-tarifa fűtési célra kedvezményes áron minden év október 15. és április 15. között vehető igénybe.

Mit tehetünk a környezetért, ha klímát használunk?
A klímaberendezések hűtőközegei mesterségesen előállított gázok, ezért figyeljünk rá, hogy az általunk választott berendezés korszerű hűtőközeget használjon. Egyik leghatékonyabb és a környezetet legkevésbé károsító hűtőközeg jelenleg az R32 jelölésű gáz, ha módunkban áll, ilyen töltéssel rendelkező klímát keressünk.

Miért ajánlott az Azuri márka?
Ha a fentiekben felsorolt szempontoknak megfelelő klímaberendezésre esik a választásunk, keresse a Wagner Solar kínálatában újdonságként elérhető, horvát Azuri márka modern és energiahatékony klímáit! Az Azuri márka termékeit azon ügyfelek számára ajánljuk, akik a leggyorsabban megtérülő, ésszerű fűtési és hűtési megoldást keresik ingatlanjukhoz fűtéskorszerűsítésre. A fűtés részleges vagy akár teljes kiváltására alkalmas klímák fűtésre és hűtésre is egyaránt kitűnő, multisplit klímáink esetében egy kültéri egységre akár 5 beltéri egység is csatlakoztatható. A kültéri egységek széles választéka 4-12 kW-ig terjed, amelyek 2-5 különböző kialakítású és kapacitású beltéri egységet képesek ellátni. A Supra kategóriájú klímaberendezések esetében a Cold Plasma filter légtisztító rendszer gondoskodik a kristálytiszta levegőről.

Ha ön személyesen is meggyőződne az Azuri klímák minőségéről, látogasson el személyesen gödöllői bemutatótermünkbe, kollégáink örömmel mutatják be az újdonságainkat és komplex megújuló energia megoldásainkat!


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop