Elegáns és férfias

Könyvbarát vendéglátónk új otthonában Ócsai Bernadett lakberendezőnek a kedvenc kötetek számára is helyet kellett találnia, és a megfelelő megvilágítás sem volt kérdés. Az elegáns, férfi as otthon a dinamikus életnek is kényelmes teret ad.

Különlegesen szép helyen vásárolta meg vendéglátónk újdonsült otthonát, amely Budapesten, a Duna-partján, a Foka-öbölnél található. Az új építésű, 95 négyzetméter alapterületű lakás alapjaiban már készen volt, a padlóburkolatokat lefektették, a fürdőszobák helyét és az elektromos kiállásokat is kialakították, amikor átvette a lakás kulcsait. Ócsai Bernadett lakberendezőnek ezekhez az adottságokhoz kellett igazodnia.

Az ötvenes úr arra vágyott, hogy lakása kifejezze dinamikus személyiségét, és kedvenc színei – elsősorban a bordó – is megjelenjenek. A stílus leginkább kortárs és eklektikus lett, némi skandináv felhanggal spékelve. A lakás nyitánya az előszoba, ahol az elektromos berendezéseket, gépszekrényeket egy kétrészes tolófal takarja el: a lécezett felére egy íves tükör került, a másikat színes, geometrikus tapéta fedi. Az otthon központi része az étkezővel és konyhával egy légterű nappali, melyhez egy terasz is csatlakozik, üdítő kilátással a zöldekkel körülölelt öbölre.

Fókuszában kétségtelenül a szürke, felettébb kényelmes kanapé áll, körülölelve fekete állványos könyvespolcokkal, a kékre festett falszakaszon pedig kék lebegőpolcokkal, amelyek nagy mennyiségű könyv tárolására alkalmasak. Bernadett még a konyhabútor nappali felé forduló részét is könyvespolccá alakította, és lámpákkal, csillárokkal megteremtette a kényelmes olvasás feltételeit is. Az étkezőrészen praktikus, könnyen körüljárható körasztal átlátszó székekkel, jól szolgálva a levegős, szellős kialakítást. A konyhabútor bordó színe a feketével markáns, elegáns, hangsúlyossá teszi az egyébként nagyon jól kihasználható, modern bútort.

A házigazdának gyakran vannak vendégei, ezért a közösségi terek, de a vendégszoba kialakítása is átgondolt tervezést igényelt, jól mutatnak a geometrikus falfestések a hálóban és a vendégszobában is. A minőségi textilek ráerősítenek a puha, lágy hangulatra, amely elengedhetetlen a tökéletes pihenéshez. A tulajdonos úr nagyon elégedett volt az összképpel, álmai maradéktalanul megvalósultak újdonsült otthonában.

Az enteriőrtervezés kihívásokkal teli kreatív, alkotói folyamatában elengedhetetlen a kölcsönös bizalom, a teljes ráhangolódás az ügyfelemre, hogy végül praktikus, kényelmes, vonzó, egyben különleges terek születhessenek.
Ócsai Bernadett
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop