Hogyan varázsoljunk igazi agglegénylakást?

Mind ismerjük azt a sztereotípiát, miszerint a nők az otthonuk legapróbb részleteit is megtervezik, hogy a lehető legstílusosabb legyen, ezzel szemben a férfiak lakása csupán praktikus és semmi egyéb. Íme, néhány tipp az erősebb nem számára, ha szeretnének rácáfolni erre a hiedelemre.

Férfias színek

Még mielőtt bármilyen bútort megvásárolnánk, gondoljuk át elsőként, hogy milyen színeket látnánk szívesen otthonunkban. Lehetőség szerint 2-3 színnél többet ne válasszunk. Az igazán férfias lakáshoz inkább a sötétebb árnyalatokból válogassunk: szürke, barna, kék stb., ám ha nem preferáljuk a túl sötét hatást, vihetünk bele világosabb, fehér vagy bézs árnyalatokat is.

Rusztikus, indusztriális stílus

Nem állítjuk, hogy férfiként nem lehetne letisztult dizájn otthonunk falai között, de érdemes fontolóra venni markánsabb megjelenést. Az indusztriális stílusnál – ahogy a neve is sugallja – a falak valamilyen kődekorációt kapnak, ami lehet téglaborítás is vagy beton. Egy-egy ilyen elem a nappalink egyik falán egyedivé varázsolják az enteriőrt.

Pasis formák

Habár egyik formáról sem lehet igazán megállapítani, hogy melyik nemhez illenek jobban, mégis a lakás stílusában nagy szerepe van annak, hogy lágyabb, gömbölydedebb vagy éles, szögletes geometria formákkal találkozunk. Férfiként bizonyára nem szívecskés, pillangós formákat szeretnénk viszont látni a lakás díszítő elemei között, ezért válasszunk határozott vonalakat, élesebb formákat, amelyek máris keményebb megjelenést biztosítanak.

Bútorok anyaga

Ha magunk elé képzelünk egy igazi agglegénylakást, nekünk elsőként a fabútor ugrik be. Képzeljük csak el, milyen hatások lehet a sötét, mégis meghitt fényben úszó hálószobában egy hatalmas, tömör tölgyfa franciaágy! Ilyen természetes fabútorokat az AMI bútorok webáruházban vásárolhatunk.
A másik eléggé karakteres anyag a bőr. A nappaliban sokkal férfiasabb hatást kelt egy sötét bőrkanapé, mint például a bársony, de már az is elég, ha csak egy-egy kiegészítő anyagában csempésszük be a bőrt otthonunkba.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop