Ötletparádé titkos ajtóval

Eredeti térkialakításaival, fiatalos színkombinációval elkápráztatja a lakberendezés szerelmeseit ez az 51 négyzetméteres lakás, Egue y Seta, a katalán dizájnstúdió kreatív párosának legfrissebb barcelonai munkája. Ismerjük meg a csőlakás átváltozásának részleteit!

Ezt a parányi, Star Wars figurákkal dekorált, a világegyetemet megidéző barcelonai otthont egy sci-fi filmeket imádó fiatal barcelonai házaspár lakja. Pablo, aki a filmiparban dolgozik, gyakran forgat ízlésesen berendezett otthonokban, és régóta arról álmodozott, hogy majdani saját lakása is hozzájuk fogható szépségű lesz. Két évvel ezelőtt vásárolták meg Danielával az eredetileg igencsak lepusztult, sötét és rossz térszerkezetű csőlakást, de büdzséjükből nem futotta többre, és a kedvezőtlen adottságok ellenére a házaspár fantáziát is látott benne. A legnagyobb vonzerő az volt, hogy Madrid szívében helyezkedik el, és fiatalok lévén a belváros lüktető hangulata többet ért számukra, mint egy csendes zöldövezeti külső kerület nyugalma, ahol kissé nagyobb lakást is tudtak volna venni. A körülmények szorításában tehát arra törekedtek, hogy parányi otthonuk a lehető legoptimálisabb térkihasználású legyen, és ezért a kevés, mindössze 51 négyzetméter utolsó négyzetcentiméterét is igyekeztek kihasználni, és a szűkösséget a részletekre való odafigyeléssel kompenzálni. A tervek valóra váltásához a kreatív lakberendező-párosnak, Egue y Seta-nak gratulálhatunk, szerintük ennek a történetnek ők az igazi szuperhősei.

Ők voltak azok, akik segítettek a házaspárnak első szerelmi fészküket modernizálni, radikális átalakítások nyomán. A legfőbb cél elsősorban a fény és tér maximalizálása volt, amelyhez falakat kellett szétverni, egy folyosót és egy kisebb kamrát is megszüntetni, ajtónyílásokat kialakítani ott, ahol korábban nem léteztek. Továbbá helyet kellett találni Pablo sci-fi szoborgyűjteményének, saját megfogalmazása szerint „hangot adni a benne lakozó gyermeknek”, mindezt túlzás nélkül, ízléssel. Mindössze hat hónap leforgása alatt a tervezők egy igazi „multiverzális hangulatot” teremtettek, amelyben a világos falakat sötétkékek váltják fel, polcok, függönyök, rolók, lámpaernyők és lámpák teremtenek összeillő színeikkel harmóniát. A végeredmény a lakók szerint egyszerre praktikus, dekoratív, extrovertált, ugyanakkor intim is, egy és ugyanazon epizódban.

A barcelonai székhelyű dizájnstúdió üzletek, loftok, különleges terek, berendezésére specializálódott. Jellemző munkáikra az ipari jelleg és a modern lakberendezés ötvözése. Posztgraduális dizájnerképzést is tartanak Barcelonában, Madridban.
Egue y Seta
www.egueyseta.com

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop