Hogyan rendezzük be a konyhát?

Elment CöFö
Lakáspiac: átok vagy áldás volt a kedvezményes áfa?
Üljünk ki a kertbe, teraszra!

A lakberendezés édes teher, de nem egyszer komoly kihívást jelent a praktikusság és az esztétikum összekovácsolása, az eltérő elképzelések közös nevezőre hozása. Mert csak e kettő együttesen alkothat ellenállhatatlanul kerek egészet, főleg a konyhában, ahol a funkcionalitás talán még fontosabb, mint a külcsín.

A konyhaszekrények kétségtelenül a legmarkánsabb részei a konyhának, s nem csak területben, legtöbbször méretben is aratnak. A konyhabútorok megfelelő összeválogatása és elhelyezése a praktikus használat tekintetében meghatározó, ne vegyük tehát félvállról a kiválasztásukat, ugyanis megkeseríthetik vagy megkönnyíthetik a konyhában tartózkodás pillanatait. Nagyon lényeges elem az étkezőasztal és annak mérete is a tér tökéletes kihasználtságága szempontjából. Tudnunk kell, hogy nagyjából hány főt szeretnénk vendégül látni, és mindezt konyhánk adottságaihoz kell igazítani. A székek kiválasztásánál is lényeges a funkcionalitás mellett a kényelmi szempontok előtérbe helyezése. A tartósság preferálása mindenkor kifizetődő taktika, még akkor is, ha az igazán időtálló anyagok jelentősebb kiadásokat követelnek, ám megtérülésük sokszoros hosszútávon is. Érdemes az aprónak tűnő részletekre is figyelmet szentelni, a rendrakás szempontjából nagyon fontosak a polcok. Minél több áll belőlük rendelkezésünkre, annál kényelmesen eltehetünk mindent, amit nem szeretnénk a pulton tartani. Praktikus segítőnk lehet a tálalóasztal is, amelyre kényelmesen feltehetünk mindent, amire az étkezés során szükség lesz, így lerövidítve az előkészületek idejét.

És hova kerüljenek a gépek? A konyhai készülékek elhelyezése a következő fejtörést okozó lépés. Ma már mind többen voksolnak a beépíthető eszközökre, amelyek tulajdonképpen a szekrények részeivé válnak, így a helytakarékosság egy az egyben megvalósulhat, ráadásul az egész felépített rendszer ésszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Az, hogy kinek melyek azok a berendezések, amik szervesen hozzátartoznak a konyhai léthez, abszolút egyénfüggő, de nyilván a sütő, a mikro, a kávéfőző, a mosogatógép a legtöbbet keresett és vásárolt modellek közé tartoznak. Természetesen különállóan is helyet kaphatnak a konyhában, amennyiben ehhez a tér adott.

A fotó forrása:
project1photography / Shutterstock.com

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop