Helló mély színek!

Otthonunk dekorálásában a lágy pasztellárnyalatok mellett hódítanak a sötétebb, erőteljesebb színárnyalatok. Szerencsére már a múlté, hogy az erősebb színek komoran hatnak a falfelületeken, vagy optikailag szűkítenék a teret. Rengeteg kreatív lehetőség rejlik abban, hogy különlegessé varázsolják a helyiséget, ha okosan bánunk velük. Íme trendi, merész, elegáns otthonszépítő megoldásaink!

hellomelyszinek 720

Egy semleges, halványabb, lágy pasztell falszín biztonsági választás, valóban nagyon nem lehet vele mellé lőni. Ugyanakkor a wow!-érzésre, az igazán nagy durranásokra, a drámai vagy barátságos, melegebb hatásra a sötétebb, teltebb árnyalatok alkalmasabbak. Persze emiatt a figyelemfelkeltőbb tulajdonságuk miatt nem mindegy, hogyan bánunk velük!

Így használjuk a mély színeket!

 • Nagyméretű, világos, napfényes helyiségben nyugodtan festhetjük akár az összes falat sötétre.
 • Kisebb szobákban csak egy-egy falat vagy -részletet érdemes teltebb színnel festeni, ezzel mélységet adva a térnek, és optikailag is növelve.
 • Egy hosszúkás, csőszerű szobánál a hosszabb falakra vigyünk fel sötétebb színeket, így kiegyensúlyozhatjuk az arányokat.
 • Ahol kevés a természetes fény, ott inkább csak dekorációs céllal, például egy oszlopot, boltívet érdemes sötétebbre festeni, és azokat mesterséges fénnyel kiemelni, hogy ragyogjanak.
 • Igazán elegáns, luxus és egységes összhatást szeretnénk elérni? Akkor ne csak a falakat színezzük mélyebb színekre, de az ajtót, ablakkeretet, bútorokat is.
 • Ha viszont egy egész falon túlzásnak érezzük a sötét színeket, használjuk dekorációként, és mozgassuk át vele a teret: futtassunk fel egy szélesebb sávot a plafonra, vagy válasszuk el a teret egy erős, energikus színű csíkkal/mintával.
 • A sötétebb falszínek mellett a kontrasztos árnyalatú kiegészítők játékosan, merészen hatnak. A nappaliban világos kanapé, világos képek a falon, vagy egy nude színű szőnyeg üde, izgalmas párosai lesznek a mély falszíneknek. A hálóban válasszunk hozzá nagyméretű, világos díszpárnákat, ágy fejvéget vagy éjjeli szekrényeket, hogy fokozzuk a színek ragyogását. Mélybarna vagy fekete bútorok, kiegészítők mellett viszont a sötétebb falak nem érvényesülnek!
 • Ha úgy döntöttünk, hogy karakteresebb, erőteljesebb színekkel festjük a szobát, kombináljuk bátran fémes, csillogó kiegészítőkkel, az ezüst, arany, réz vagy nikkel emeli ki leginkább árnyalatukat.

 

hellomelyszinek 1
Forrás: Poli-Farbe
Poli-Farbe Platinum Decor bazsalikom (D70B), Platinum habszegfű (H30), körömvirág (K20), búzafű (B70) és nád (N30)

Válasszuk a legtrendibb árnyalatokat!
A Poli-Farbe Platinum Decor hét új, karakteres, mély színből álló beltéri falfesték kollekciója a következő évek nemzetközi lakberendezési trendjeit is visszaigazolja. A természetes mélyzöld – a fűszernövényt idéző bazsalikom D70B és az erdőket idéző olíva D60O – árnyalatok mellett, a nyugtató kék pázsitviola D70K, a nyarat idéző korallvirág D90K, az elegáns mák D60M és padlizsán D60P, valamint a mosolyra fakasztó sárga pillangóvirág D70S színek mind-mind élettel töltik meg a teret. A Poli-Farbe Platinum Decor színes beltéri falfesték beltéri vakolt felületek, régi festett felületek, gipszkarton és akár tapéta festésére is alkalmas. Bevonata matt, nagyon tartós és könnyen tisztítható. Két-három rétegben kell felvenni a falra, hogy igazán szép eredményt kapjunk.

További termékinformációk: a www.polifarbe.hu oldalon.

 


Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop