A stílusos nappali titka

A stílusos nappali nagyvonalú, kényelmes, kellemesen kontrasztos, nagyszerűen megvilágított és természetesen rendelkezik néhány okos kütyüvel is. Mindezen tulajdonságai mellett is kiemelendő, hogy nem rideg, hanem otthonos, hívogató, barátságos, ahol élmény minden egyes eltöltött perc. Amennyiben tehetjük, használjunk benne természetes anyagokat és zöld növényeket, hogy feledtessük magunkkal és családunkkal a pandémia hosszan elhúzódó negatív hatásait.

astilusosnappalititka 720

Sötét tónusok
Úgy tűnik, a sötét színek egyelőre nem mennek ki a divatból a nappalik tekintetében. A kérdés csak az, hogy minden egyes felületet sötétre színezünk-e – a plafont is beleértve –, vagy csak némelyeket. Továbbra is trendi, ha a lábazat, a nyílászárók, a belső spaletták, a falpanelek, rozetták és fali díszlécek is felveszik a fal színét. Különleges hatást érhetünk el, ha a padló a legvilágosabb eleme a térnek, de legalábbis világosabb, mint a falak és a mennyezet.

astilusosnappalititka 2
BOCONCEPT

Fafelületek
A fapadló, a fa falburkolat, a mennyezeti ál- vagy igazi tartógerenda, illetve teljes mennyezetburkolás egyaránt divatos, de a falak díszlécezése, a lambéria, a falpanel is terjedőben van. Ez utóbbi esetben a fa elveszíti eredeti színét.

astilusosnappalititka 3
D-STÚDIÓ LAKBERENDEZÉS

Formabontó dohányzóasztalok

A hagyományos dohányzóasztalok helyét lassan átveszik egyéb alternatív kisbútorok, vagy éppenséggel csak a forma vagy a darabszám változik. Két különböző átmérőjű és magasságú, felületkezelt fatörzs is kiszolgálhat bennünket, ráadásul mindegy, hogy szabályos vagy szabálytalan a formájuk. Lehetnek a dohányzóasztalaink akár ülőkék, puffok, utazóládák, kisebb komódok, és sok minden más egyéb is.

astilusosnappalititka 4
JUB

Szabálytalan terek
Sok esetben sajnos vagy szerencsére a nappali tere nem egy szabályos téglatest. Van, hogy a tetőtérben bújik meg a közösségi tér egy vagy két ferde mennyezet alatt, de az is lehet, hogy gerenda lóg be a térbe, vagy pillérek, strangok szabdalják az alaprajzot. Ilyen esetekben két megoldás lehetséges: vagy összemossuk a különböző síkokat, hogy ezeket az adottságokat feledtessük, vagy éppenséggel direkt kiemeljük.

Kandallótrend
A kandallóhasználat egyfajta létforma: azt ki kell tudni élvezni, foglalkozni kell vele. Mindenesetre akár díszként funkcionál, akár számunkra könnyebben kezelhető gyertyákkal tesszük tele, akár rendszeresen és rendeltetésszerűen használjuk, mindenképpen csodás fókuszpontjai otthonunknak. Stílusukat tekintve teljesen mindegy, hogy klasszikus formát teszünk egy modern térbe, vagy éppen fordítva: egy szép kandalló mindenképpen ékesíti a lakást.

 

astilusosnappalititka 5 
HEPHAISTOS

astilusosnappalititka 6 
DECODE DESIGN STUDIO

Színes nappalik

Napjainkban ugyan a monokróm, semleges színű, visszafogott nappalik vannak túlsúlyban, de ugyanúgy, ahogy az öltözködésében, a lakberendezésben sem tűri meg mindenki a színtelenséget. Egyesek – tartva azért magukat a monokromitáshoz – csak pár központi darabot színeznek ki egy árnyalatra, míg mások akár az egész lakást sok-sok különbözőre.

astilusosnappalititka 9
IKEA

Ne féljünk a rózsaszíntől!
Még uniszex enteriőrökben is pompásan díszít egy-egy rózsaszín bútor, tárgy vagy textil, de „lányos házakban” természetesen több rózsaszínű darabot is betervezhetünk. Ez utóbbi esetben karakteres mintákkal, formákkal, kontrasztokkal biztosíthatjuk, hogy a tér ne váljon habos-babossá.

astilusosnappalititka 8
BUTOPEA

astilusosnappalititka 7
DECODE DESIGN STUDIO

 

TOP 5 TREND

astilusosnappalititka 11

  • Fontos változás az elmúlt évtizedek „egyterűsítési” trendje után, hogy a konyha ismét kezd leválni a közösségi térről, és külön helyiségben kap helyet, de természetesen az étkező és nappali közvetlen közelében.
  • A nappali szekrénysorok és médiafalkombók eltűnőben vannak, és pár lebegő polc vagy egy jelképes médiafal veszi át a helyüket, hiszen a műszaki „kütyük” száma egyre kevesebb, és méretük is csökken. Helyüket posztertapéta, tapéta, különleges falfestés, rendezett nyitott polc és természetesen dekoráció veszi át.
  • A márvány a nappaliba is beköltözik padlóburkolat, asztallap, óriási méretű falburkoló lap vagy kandalló formájában.
  • A tükör a nappalinak szinte elmaradhatatlan kelléke lesz, ami a jól megtervezett világítás nyújtotta fénymennyiségre még rátesz egy lapáttal.
  • A bőrkanapék helyét egyre inkább a plüss- és bársonykanapék veszik át, és általában elmondható, hogy a lakástextilek puha, selymes vagy éppenséggel rusztikus, vidékies stílusúra, tapintásúra váltanak.

 

 

 
 
 
 
 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop