Padlóburkolatok

A technológiai fejlődés az építőiparra is hatással van, az anyagok fejlesztése hozzájárul a mind sokoldalúbb felhasználhatósághoz. A padlóburkolatok terén is folyamatosak a fejlesztések, mind a lerakási módokat, mind a vízállóságot, UV állóságot, mind pedig a mintázottságot illetően, így számtalan izgalmas végeredmény születhet a felhasználás során. Akiknek pedig a semleges hátteret biztosító uni padló a mindene, szintén jó hírünk van, mert a homogén padlók is minden eddiginél könnyebben kivitelezhetők.

padlóburkolatok
BOCONCEPT

 

Homogén felületek
A loft és a minimál stílusra egyaránt jellemző a fugamentes felület. Az indusztriál, azaz loft lakások ráadásul egyértelműen szívesen mutatják meg az épületszerkezeti anyagokat és felületeket, mint például a betonpadlót. A beton mellett a műgyanta padló vagy ipari padló is hasonló látványt nyújt. Mindkét burkolat erős, időtálló, strapabíró, esztétikus, könnyen takarítható, vegyszerálló, antisztatikus felületű, pormentes, ráadásul a műgyanta padló még vízzáró is.

padloburkolatok202004 1
POLI-FARBE

Minimál fuga
Egységes látványt nyújtó, optikailag zavartalan felületet biztosítanak a minimál fugával lerakott nagyméretű burkolólapok is. Az említett mindhárom felület padlófűtéshez is ideális megoldás, és akár az egész lakást burkolhatjuk velük.

Melegburkolat-variációk
A melegburkolatok, főként a faburkolatok vélhetően soha nem mennek ki a divatból, de idén minden eddiginél népszerűbbek, és sokasodik trendi lerakási módjainak száma is. A hosszanti lerakás mellett továbbra is népszerű a halszálka- és a francia halszálkaminta, de megjelentek az X alakban elhelyezett, a hatszög alakú és a kazettás változatok is. Divatosak továbbá az egyszerű, szőrös deszka hatású és a fehérre vagy színesre mázolt verziók is, a lábazat pedig lehet saját színű, de trendi a fehér, szürke vagy az ajtók színével egyező is.

padloburkolatok202004 2
BEVLO

Hidegburkolatok
A régebben klasszikusan hidegburkolatú helyiségek padlóját sok esetben ma már melegburkolat fedi, így már a fürdőszobákba, előszobákba, konyhákba is melegburkolat kerül, köszönhetően az új fejlesztésű anyagok vízzáró tulajdonságainak. Ennek ellenére a hidegburkolatok – főleg a természetes kövek és a természetes hatású mesterséges hidegburkolatok – egyes stílusokhoz, főként a vidékies, rusztikus irányzatokhoz még mindig sokkal jobban passzíthatók, mint a melegburkolatok. A márvány, a kő, a tégla továbbra is trendi, és a változatos lerakási módok miatt ugyanúgy megunhatatlan.

 

padloburkolatok202004 3
HEPHAISTOS

Mintás padlók
A mintás padlók tervezése kellő körültekintést igényel, mert sokkal hamarabb megunjuk őket, mint a homogénebb felületeket. Amennyiben viszont a mintásság ellenére izgalmas, de mégsem irritáló felület keletkezett, karakteres enteriőrök születhetnek, ráadásul más mintákkal összeeresztve abszolút merész, bátor lesz otthonunk.

padloburkolatok202004 4
HOMES & GARDENS

Házilag mintázva
A lakás színeit a padló felületére csempészve tökéletesen egyedi helyiségeket varázsolhatunk lakásunkba. Az interneten már számos cikk található arról, hogyan és miként készíthetünk házilag festett padlót tartós felületkezeléssel. Lehetőségeinknek csak a fantáziánk szab határt!

padloburkolatok202004 5
NEOLITH

padloburkolatok202004 7
ARCLINEA

TOP 5 TREND

Hephaistos

  • A MELEGBURKOLAT hidegburkolattal kombinálva komoly szakmai kihívást jelent, ám amennyiben igényes, precíz találkozásukat sikerül ügyesen megtervezni és gondosan kivitelezni, a végeredmény is pazar látvány lesz.
  • A HIDEGBURKOLATOK közül a fehér csempeburkolat fekete négyzetekkel a sarkán újra reneszánszát éli, és a terazzo is hódító útjára indult, a melegburkolatok közül pedig a vinyl burkolatot látni mind több lakás padlóján.
  • LÁBAZATNAK KLASSZIKUS VAGY MINIMALISTA, de főként magas lábazatot érdemes tenni, amennyiben pedig falpanelben gondolkodunk, úgy egy csapásra a fal védelme is megoldódik. Pillanatnyilag igen divatos a lábazat nélküli padlóburkolás, ám komoly szakmai kihívást jelent a lerakása.
  • A HOMOGÉN PADLÓK javítása nem könnyű, de ha a hibás, sérült felület kiegészítése szándékosan elütő, esetleges, abban az esetben jobb vizuális eredményt érünk el, mintha az eredeti állapotot próbálnánk meg visszaállítani.
  • A MÁRVÁNYMINTA elboríthatja a padlót, a bútorokat, az elszívót, de még a falakat is. Ügyes tervezéssel „mértéktelenül” alkalmazva is elegáns, kortárs összhatást teremt.

 

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop