Nyerjünk négyzetmétereket!

Kis lakások esetében különösen nagy szükség van minden apró terület vagy felület kihasználására, de ha nehezen válunk meg tárgyainktól, a nagyobb otthonokban is jól jön a segítség. Gyakran érezzük úgy, hogy mindent elborítanak a tárgyak, gyakorlatilag már takarítani sem tudunk tőlük, így egyre nagyobbnak és nagyobbnak tűnik a rendetlenség. Az ördögi kör megszakítható, ha ügyesen bánunk a négyzetméterekkel, és ellesünk pár praktikát a következő oldalakról.

nyerjunknegyzetmetereket 720

 

A tér praktikus kihasználása
A ferde tetők alatt néha nem könnyű minden funkciót és tárgyat elhelyezni, de mint a mellékelt ábrák is mutatják, minden megoldható, ha a fő funkciók a szabványokban is előírt 190 centiméteres belmagasságot biztosító sávban helyezkednek el, és ha van egy klassz létránk. Minden ezen kívül eső rész már szinte ajándék, egy izgalmas tér, amely teret adhat különleges burkolatoknak, felületeknek, bútoroknak és tárgyaknak.

nyerjunknegyzetmetereket 1
LIZ STRONG

 

Átépítés nélkül
A funkciók száma egy-egy lakásban néha menet közben szaporodik meg, de nem feltétlenül kell egyből átépítésben gondolkodnunk. Főként, ha a rendelkezésre álló hely nem is engedi meg, és nincs szükség különösebb hangszigetelésre. Ilyenkor vizuális térelválasztónak használhatunk dobogót, hálót, perforált lemezt, függönyt, paravánt vagy bútort.

nyerjunknegyzetmetereket 2 
KHUON STUDIO

 

Mikrólakások
Sokak számára meglepő lehet, de 20-30 négyzetméteren is lehet teljes értékű, összkomfortos lakást létrehozni. Bizony, minden szükséges funkció befér egy mikrólakásba, úgymint nappali, étkező, konyha, fürdőszoba, hálószoba, és akár még egy dolgozó- vagy hobbisarok is. Természetesen ehhez az szükségeltetik, hogy első legyen a funkcionalitás, és hogy utóbb kellő fegyelemmel gyűjtögessük a tárgyakat.

nyerjunknegyzetmetereket 3
POSITION COLLECTIVE


Apró életterek
Amennyiben az alapterületünk kicsi, de a belmagasságunk nagy, egy erős színkontraszttal elválaszthatjuk a közösségi teret a privát szférától. Akár különböző stílusban különböző világokat is létrehozhatunk ugyanazon otthonban.

nyerjunknegyzetmetereket 4
NILS HOLGER MOORMANN

A fény útjában
Nagyobbacska lakások folyosói, lépcsőházai tipikusan azok a területek, amelyeket kizárólag közlekedésre szoktunk használni, de mint a mellékelt fotók mutatják, nagyszerű pihenő-, játszóhelyeket lehet ezekben is kialakítani. Ha az alapterület éppen csak pár négyzetméterrel marad el a kívánttól, ilyenkor érdemes egy apró bővítéshez folyamodni, és máris készen van például a napsütötte étkező.

nyerjunknegyzetmetereket 5
NATOMA ARCHITECTS

Praktikus bútorok
Falra csukható ágy, dupla ajtó mögé, falfülkébe rejtett mosókonyha, szekrénybe zárt hobbiszoba, tíz centiméter mély konyhapolc és három emeletű ágy? Mind-mind praktikus, tértágító megoldások, amelyek a kényelmünket szolgálják, és maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló teret.

nyerjunknegyzetmetereket 6

COUNTRYLIVING.COM

 

TOP 5 TREND

nyerjunknegyzetmetereket 7

  • KISMÉRETŰ ÉTKEZŐKBEN, ahol gondot okoz a székek húzogatása és a fal védelme, tökéletes megoldás az ülőpad.
  • AMENNYIBEN NINCS KÜLÖN TÁROLÓNK vagy lépcső alatti pakolónk, abban az esetben a biciklit dekoratívan, falon vagy szekrényben, akár megvilágítva is tudjuk tárolni, így kovácsolva a hátrányból előnyt.
  • A LÉPCSŐ NEMCSAK KÖZLEKEDÉSI CÉLOKAT szolgálhat, hanem remek pakolási lehetőséget is biztosíthat ügyes tervezés esetén.
  • HA A NYÍLÁSZÁRÓK ÉS A BELMAGASSÁG megengedik, frissíthetjük a burkolatot akár egyetlen nap alatt a meglévő burkolatra történő ráburkolással. Dobogó létrehozásával a különböző csöveket is elrejthetjük, így rombolás és bontás nélkül élvezhetjük „új” otthonunkat.
  • A TELJES FALAT VAGY FALSZAKASZOKAT beborító tükröknél semmi sem tágítja jobban a teret, és növeli a térérzetet, de a magasfényű frontok vagy a fémes felületek szintén hozzájárulnak a fény szórásához, ezáltal a tér tágításához.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop