Londoni életérzés Ibizán

Finomhangolás Budán
Rozmaringos sárgabarackos pohárkrém
Játékos modernizmus

Ibiza vadregényes északi részén található ez a kivételes adottságokkal rendelkező vidéki birtok, amely három különálló épületének belsőépítészeti kialakításával a londoni TG-Studio -t bízták meg az új tulajdonosok.

londonileterzesibizan 720

Európa legdélibb és legnyugatibb pontján, már a mediterrán égövben található ez a hektár buja kerttel körbevett ibizai nyaraló. Eredetileg a villa meglehetősen elhanyagolt volt, amitől új angol tulajdonosai csöppet sem nem ijedtek meg, azonnal meglátták a telek és a rajta lévő épületek kiváló adottságait. Hamarosan elkezdtek lakberendező és kivitelező után nézni, s mivel a tervezési korlátozások miatt tilos volt az épületet bővíteni, a felújítási feladatokat pontos keretek közé tudták szorítani. A londoni TG-Studio ezt nem is találta különösebben nehéz feladatnak, hiszen maga az épület és az örökölt dizájn is nagyon szép volt. „Főleg az idejétmúlt belteret modernizálását kaptuk feladatul, így gyakorlatilag ez a projektünk elsősorban belsőépítészeti munka volt.”– meséli Thomas Griem stúdióvezető. A beosztást illetően a főépület egy nagyobb nappaliból, étkezőből és konyhából áll, a földszinten két fő hálószoba található külön lakosztállyal, az első emeleten pedig egy további hálószoba zuhanyzóval és tetőterasszal.

A pazar házba belépve a fő élettérben azonnal fellélegzik az ember: a lenyűgöző, négy méter magas mennyezetnek és hatalmas üveg tolóajtóknak köszönhetően nyáron a nappali szinte megduplázódik a külső terasszal. A textúrák és bútorok kiválasztása során fontos volt, hogy a tulajdonosok modern londoni lakásuk érzetét hozzák vissza az ibériai stílussal keverve. Tartózkodtak a sztereotípiás baleári hangulat megteremtésétől, inkább eklektikus enteriőrökre törekedtek, nyugodt, vidám, városi vonalakkal. A nappalit egy új, fekete acélkeretes és gránit alapú fatüzelésű kandallóval szerelték fel, amelyet természetesen az őszi és kora tavaszi évszakokban használnak, fölötte egy széles képernyőjű integrált laptévé térhatású hangrendszerrel. A régi kenyérsütő kemence helyén a különböző méretű sárga színezett üvegablakokat szintén a TG-Studio találta ki és gyártatta le, kellemes hely sziesztázásra, olvasásra anélkül, hogy külön szobába kellene vonulni, mégis kissé szeparált a fő társalgórésztől. Főleg a gyerekek imádják! Külön szépsége, hogy az éjszaka folyamán a sárga ablakok szinte ragyognak, optikailag kiemelkedve a homlokzatból. A természetes kőből készült padlót felcsiszolták, a házat kívülről-belülről kifestették. A végeredmény önmagáért beszél, a TG-Studionak, mint annyi más projektjénél, most is sikerült ötvöznie a régi és új elemeket harmonikusan, a modern dizájn jegyében.

  

Thomas Griem építészmérnök berlini és londoni tanulmányait követően 2011-ben alapította a TG-Studiot. Húsz éve alkot szerte a világban, Hongkongtól New Yorkig, pályája során a legendás Phillippe Starckkal is együtt dolgozott.

londonileterzesibizan portre

TG Studio
www. tg-studio.co.uk

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop