Wellness otthon

Még nyakunkon a tél, itt vannak a rövid nappalok és a hosszú éjszakák. Sokunkat ez igencsak lehangol a hetek előrehaladtával, ám a korai sötétedés okozta nyomottság ellen az egyik legjobb orvosság az otthoni wellness és a testmozgás a négy fal között. Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, amennyiben mindkettőre van lehetőségünk, így éljünk is vele, ahányszor csak tudunk!
wellnessotthon1812 720

 

Otthoni edzés
Egy otthoni edzőszoba létrehozása – amennyiben igényesen szeretnénk kivitelezni – nem kis feladatot jelent, főként, ha nem áll rendelkezésünkre a funkció számára különálló helyiség. Ilyenkor ott kell elhelyeznünk a tornagépeket, sporteszközöket, ahol csak helyet találunk számukra, lehetőség szerint harmonikusan térbe állítva. Amennyiben viszont külön edzőszoba kialakítására van lehetőség, akár egészen extrém, különleges látványvilágot is kitalálhatunk otthoni sportolásunk számára.

wellnessotthon1812 1
UPPLANDDEVELOPMENT.COM

wellnessotthon1812 2
HGTV

Szaunák
A szaunázást az északi népek már kétezer éve ismerik, mi viszont sokkal kevesebb ideje hódolhatunk e kikapcsolódási formának. Bár a szaunákban egyszerre sohasem töltünk igazán hosszú időt, de ha rendszeresen használjuk, érdemes ugyanolyan igényesen megtervezni és kivitelezni, mint például fürdőszobánkat. Ahogy az alábbi képeken látható, egészen sokféle stílusban és formavilágban is gondolkodhatunk.

wellnessotthon1812 3
ARCHDAILY.COM

Infraszaunák
Az infraszauna jóval újkeletűbb a finn szaunánál, és sokkal gondosabb tervezést, kivitelezést igényel, hiszen többek között áram szükségeltetik hozzá, illetve a fűtőpanelek méretezése, elhelyezése is szaktudást, tapasztalatot igényel. Az élettani hatások azonban vitathatatlanok és az allergiások tüneteinek enyhítésére is alkalmazható.

wellnessotthon1812 4
ISAUNA MANUFACTURE

A jakuzzik egyre divatosabbak napjainkban, de ezek inkább egyfajta életformát, életstílust tükröznek. Kevesen engedhetik meg mind megvásárlását, mind rendszeres használatát otthoni körülmények között, de aki egyszer rákap, többet sosem akar enélküli házban élni. Ráadásul mind masszírozó, mind fogyasztó, bőrfeszesítő hatása is kellemes és hasznos.

 

wellnessotthon1812 7
CORNELIARESORT.COM
 

Masszázságyak
A masszázságyak is igényelnek néhány négyzetméternyi területet, de ha nincs rá lehetőség, egészen pici helyiségben is elhelyezhetők. Ilyenkor különösen fontos, hogy tegyük a környezetét kimondottan hangulatossá, ha lehet, ablakos környezetbe, hogy a masszírozás által nyújtott kellemes, ellazult állapot minél intenzívebb legyen.

wellnessotthon1812 5
HOTEL HOSPES MARICEL & SPA

wellnessotthon1812 6

CORNELIARESORT.COM

 

TOP 5 TREND

wellnessotthon1812 8

  • A SZABADON ÁLLÓ KÁD ÖRÖK DIVAT. Mind a fi nn szaunákban, mind az infraszaunákban érdemes himalájai sótéglát is alkalmazni, mert bizonyítottan jó hatással van az allergiásokra.
  • A SZAUNÁKAT, INFRASZAUNÁKAT kültéri wellness helyiségeket érdemes a panoráma felé fordítani, ha pedig kerti létesítményekben helyeztük el a szaunát, kimondottan jót tesz, ha zöldtetővel látjuk el.
  • MINDEN RELAXÁLÁST SZOLGÁLÓ HELYISÉGBEN izgalmas és szép megoldás, ha csillagos égboltot imitáló vagy színterápiás, fényerő-, színhőmérséklet- és színszabályozható világítást tervezünk be.
  • TORNASZOBÁKAT IS ÉRDEMES ABLAKKAL, szép panorámával rendelkező helyiségbe tenni, de ha ez nem lehetséges, gondoskodjuk szórakoztatóelektronikáról – tévé, hangszóró és minden egyéb, ami élvezetessé teszi ottlétünket.
  • A MASSZÁZSÁGYAK természetesen lehetnek összecsukható, mobil darabok is. Ebben az esetben a lakásnak mindig abba a szegletébe tehetjük le, ahol éppen kedvünk van elidőzni.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop