Tóparti ház panorámával

Az angliai Gloucestershire-ben idillikus környezetben áll egy négygyermekes család új építésű hétvégi háza, amely második otthonként nyújt menedéket, kikapcsolódást távol a stresszes hétköznapoktól.

topartihazpanoramaval 720

Egy érintetlen tájon, diszkréten meghúzódó nyaralóktól övezte tó partján fekszik a népes család hétvégi háza, ahová a közeli Surrey-ből gyorsan és rendszeresen járhatnak kikapcsolódni. A házaspár kifejezett kérése volt Blanca Sanchez lakberendező felé, hogy week-end házuk jellegében, stílusában valóságos hangulatváltozást jelentsen otthonukhoz képest, amelyet szintén vele terveztettek néhány évvel korábban. A lakberendező úgy érezte, hogy a környezetnek közvetlenül ki kell hatnia az enteriőr jellegére, mintegy összekötve a külső, vidékies környezet a belterekkel. Ez utóbbinak egyrészt nyugalmat, másrészt bizonyos könnyedséget kell sugároznia, amely hűen képviseli mind az ügyfelek életfelfogását, mind a fiatal család életmódját. Legvégül fontos volt az is, hogy az enteriőr stílusából kiderüljön, hogy ez egy valóságos nyaraló, és nem szokványos családi ház.

A sok fénytől és üvegfelülettől ragyogó ház bejáratánál balról egy kis mosdó, jobbra pedig egy előszoba vezet a konyhával egy légtérben található tágas nappaliba, amely a legfőbb lakótér. Tóra néző oldalán faltól falig nyitható tolóajtó, hogy semmi ne zavarja meg a tekintetet a tóra és a messzi tájra. Innen is kijutni az étkezőasztalokkal és ülőgarnitúrával fölszerelt teraszra, amelynek végében található a stég is a család csónakjaival. Mindenütt virágok és szobanövények teszik még otthonosabbá a belső tereket, a kényelmes családi tér pedig a gyerekek kedvéért kiegészült egy tévésarokkal is. A szürke hajópadlót utánzó laminált járólap nemcsak a kültéri fapadlóburkolatokhoz kapcsolódik, de praktikus is, hiszen nem igényel különösebb karbantartást, és könnyen is tisztítható. Led világítású hátsó lépcsőház vezet az első emeletre, ahol a négy gyermek és a szülők hálószobája található. Egyszerűség, praktikum és komfort összegződik ebben a projektben, olyan megoldásokkal, amelyek mindenben megfelelnek egy fiatal gyermekes család igényeinek, kezdve a házban történő biztonságos közlekedéstől egészen az álomvilágot megidéző hálószobákig.

  

Blanca Sanchez angol lakberendező a Chelsea Művészeti és Design Főiskola után számos egyetemi képzésen vett részt, majd hosszú évek szakmai tapasztalatával a háta mögött immár több mint tíz éve megalapította saját belsőépítészeti cégét, a Halo Design Interiors-t.

topartihazpanoramaval portre

Blanca Sanchez
www.halodesigninteriors.co.uk


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop