Hálószobai titkok

Nem kell megijedni az összeállítás címétől, ez a fejezet nem szól másról, minthogy felfedjünk néhány szakmai titkot, aminek hatására igazán szexivé varázsolhatjuk a hálószobánkat. Elengedhetetlen persze az anyagi ráfordítás egy-egy helyiségünk újragondolásához, de filléres megoldásokkal is csodákat lehet művelni, főleg, ha a varázslást saját kezűleg visszük véghez. De ha nem vagyunk ennyire ügyesek, akkor sincs semmi baj, mert egy jó lakberendező és a mesterek végig fogják a kezünket a megvalósítás során.

SANDERSON

Padok, lócák, puffok

CASAMANCE

Sokan olyan szerencsések, hogy az ágyuk végében elhelyezhető egy ülőalkalmatosság, és még el is tudnak járni a megmaradó helyen. Reggelente vagy éppen esténként könnyebb így az öltözés, egyszerűen rá tudjuk dobni a holminkat használat után, és párunk sem idegeskedik, hogy tele a padló a ruhaneműkkel. Ez az ülőalkalmatosság lehet pad, lóca vagy puff, de akár tárolóval ellátott kisbútor is, egy csinos párnával vagy állatszőrrel a tetején.

Faldíszítés

CASAMANCE

Igazán szexivé izgalmas, érdekes, mély, sötét falszínektől válik egy hálószoba, de ha ragaszkodunk a világos falakhoz és a sok fényhez, akkor egy szép tapéta, díszlécek és rozetták segítenek felöltöztetni és különlegessé tenni a tereket. Természetesen nem kell félnünk ma már a plafon dekorálásától sem.

Gerendák alatt

CASAMANCE

Sokan szeretik a látszó tetőszerkezetek látványát, de gyakran a szigetelés óhatatlanul eltakarja ezeket a szépséges fa építészeti elemeket. Egy biztos, amennyit lehet, mutassunk meg belőlük, a faszerkezetek közötti megmaradó részeket pedig töltsük ki falfelületekkel, vagy képezzünk teljes egészében fa mennyezetet az otthonos és meleg összhatás érdekében.

Puhítás textilekkel

JUB

Amennyiben a mennyezet teljes egészében fa és esetleg a színe sem fehér vagy egyéb világos árnyalat, jó megoldás lehet, ha baldachinnal és egyéb lakástextilekkel oldjuk a helyiség komorságát. ehhez nem kell más, mint néhány méter textília, és szép szőnyegek, ágytakarók, díszpárnák.

Különleges falak

CASAMANCE

Egy hálószobában nem muszáj csupa meghitt, romantikus elemet felsorakoztatni ahhoz, hogy izgalmas legyen, ugyanúgy szexivé válhat a látszóbeton, az OSB, a fa vagy a marokkói stílusú simított falfelületektől is. Akár minden fal, akár csak egy készül belőlük, a Wow! hatás garantált, főként, ha a padló is fugamentes beton vagy műgyanta, amelyeket izgalmas szőnyegekkel lágyítunk.

Izgalmas ágytámlák

NATUZZI

Ha hálószoba, akkor ágy, és ha ágy, akkor ágytámla, napjaink trendjei pedig azt mutatják, hogy egyre több az ágytámla nélküli vagy a nem hagyományos ágytámlával ellátott háló. A hálószobák központi bútora mögött lehet most már bátran aszimmetrikus támla is, amellyel ráadásul ki is jelölhetjük a férfi és a női oldalt.

Púderszínű elegancia

JUB

A finom, lágy tónusokkal rendelkező narancsos-rózsaszínes púderszín garantáltan csábítóvá tesz egy hálószobát, és nem kell attól félni, hogy a szoba elveszíti uniszex hatását. Akár kis adagokban tervezzük be, akár nagy felületeken, mindenképpen vonzó lesz a végeredmény. Leginkább fehérrel, feketével és arannyal kombinálva érvényesül, de a zöld, a szürke és a barna színek is jó barátai a púderárnyalatoknak. A bemutatott képek mindegyike tartalmazza ezt a színt, így jól megfigyelhetjük, hogy a különböző arányok és színtársítások mennyire más végeredményt produkálnak.

Zöld természetesség

KHROMA

A zöld mindennél jobban nyugtatja az idegeket, így ha napjaink általában stresszesek, és fontos lenne számunkra a pihentető alvás, mindenképpen tervezzük be ezt a színt a hálószobánkba. Ha emellett az ablakon kitekintve is zöldet látunk, és tükörrel vagy egyéb fényes felületekkel és persze szobanövényekkel, növényi motívumokkal megsokszorozzuk a zöld jelenlétét, a relaxáló hatás nem marad el.

HEPHAISTOS

Top 5 trend

 • Kör alakú kép bekeretezve, egész falas tapéta vagy díszlécekkel imitált képkeretek közé illesztett tapéta, poszter, kép abszolút egyedivé tesz egy hálószobát.
 • Az ágy két oldalára belógatott lámpák töretlenül hódítanak, de ez csak akkor ideális számunkra, ha nem szoktunk esténként olvasni az ágyban, mert ezek fénye nem irányítható olvasmányunkra.
 • Nem kell hagyományos éjjeliszekrényekben gondolkodnunk egy hálószobában, nyugodtan használhatunk erre a célra sámlit, puffot vagy egyéb vízszintes felületű tárgyat, kisbútort, ami ráadásul az ágy két oldalán különböző is lehet.
 • Az ágytámla vagy az ágytámla mögötti falburkolat nyugodtan érhet faltól falig, optikailag ez szélesíti a szobát, és szépen kiemeli központi bútordarabját, az ágyat.
 • A fonott kosarak és tárgyak látványa a falakon, padlón vagy bútorok tetején trendi eredményt nyújt, ha hálóról van szó, főleg, ha a lámpaburákban is visszaköszön ez az anyag.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop