Ha divatos burkolatot szeretne

8 kérdés, 8 válasz, csak ezeket kell ismernie annak, aki azon gondolkodik, hogy a manapság divatos, vékony, nagyméretű porcelánlapokkal burkoltatná le otthona valamely helyiségét, és szeretné, hogy tényleg csodaszép legyen a burkolat, méghozzá hosszú ideig.

hadivatosburkolatotszeretne 720

Íme, a 8 legfontosabb kérdés és a válaszok.

1. Milyen ragasztó ajánlatos a vékony és nagyméretű lapok ragasztásához?
Mindenképpen az ULTRALITE S1 és S2 ragasztóanyagok, amelyek könnyített ragasztók, lehetővé téve, hogy a nagy és érzékeny lapokat erőltetés nélkül lehessen beleágyazni a ragasztóágyba, akár vízszintes, akár függőleges felületen. Biztosak lehetünk benne, hogy a könnyített ragasztókkal szakszerűen dolgozva e vékony, nagy lapok nem görbülnek el.

2. Mikor használjanak a szakemberek S1 és mikor S2 terméket?
Kültérben mindenféle méret esetén ajánlott az ULTRALITE S2 alkalmazása, beltérben padlón 90 cm-es oldalhossz felett szintén az ULTRALITE S2 javasolt, falon, ha nincs kent vízszigetelés, 120 cm-es oldalhosszig használható az ULTRALITE S1 ragasztóanyag is.

3. No de mit is jelent az S1 és az S2 jelölés?
Egyszerűen kifejtve: az S1 azt jelenti, hogy alakváltozásra képes, az S2 pedig nagy alakváltozásra képes.

4. Mi a teendő, ha fa konyhapultra szeretnénk nagy vékony lapokat?
Fa konyhapult esetén a vékony nagyméretű lapokhoz a KERALASTIC ragasztóanyag ajánlott. Ez egy kétkomponensű ragasztó, amely megfelelően tapad a fához és a laphoz is, kellően rugalmas, elviseli a fa mozgásait, sőt, a KERALASTIC a nedvességtől is óvja a fát, ami konyhapult esetében fontos szempont.

5. Mire kell figyelni vakolt felület esetén?
A legfontosabb azt ellenőrizni, hogy a vakolt felület festett-e, ugyanis a festékréteg nem megfelelő aljzat. Ha festett a felület, előbb a festéket le kell csiszolni, és a vakolatréteget is meg kell vizsgálni: megfelelően szilárd legyen, hibátlan, és mivel nagyméretű lapokról beszélünk, rendkívül fontos az is, hogy sík legyen. Ha a fal nem ilyen, PRIMER G alapozóval javítható, és NIVOPLAN kiegyenlítő habarccsal síkba hozható.

hadivatosburkolatotszeretne 1
Kép forrása: https://goo.gl/kWZaFR

6. Bár a meglévő burkolat hibátlan, szeretnék divatos, nagyméretű lapburkolatot, mit tehetek?
Ennek semmi akadálya nincs. Ha valóban szilárd és egyenletes a meglévő burkolat, fektethető rá új hidegburkolatot. Az első lépés mindenképp az ECO PRIM GRIP alapozás, ami biztos tapadást biztosít. Ezt követően már a lapburkolat méretétől függően alkalmazható az ULTRALITE S1 vagy S2 termékeket.

7. Mit kell tenni, ha az aljzat gipszkarton?
Az ULTRALITE ragasztók cementes alapúak. A gipszkarton ugyanakkor érzékeny a cementes ragasztókban lévő nedvességre, ezért nagyon fontos, hogy a PRIMER G alapozó töményen kerüljön fel a felületre a ragasztás előtt, így a két felületet elválasztódik egymástól. A megfelelő alapozást követően már bátran alkalmazhatók az ULTRALITE ragasztók.

8. Mikor kell használni az ULTRALITES2 QUICK ragasztóanyagot?
Ha szeretnénk a fugázást még aznap elvégezni, mint a burkolást, akkor érdemes az ULTRALITE S2 QUICK-et választani, ami után hamar megkezdhető a következő munkafázis. De szükség lehet a gyorsragasztóra akkor is, ha hamar használatba szeretnénk venni a területet, vagy egyéb munkák miatt rövid idő alatt járhatóvá kell tennünk.

Ha segítségre lenne szüksége, akkor keresse ingyenes szaktanácsadásunkat, kérje segítségünket a tökéletes burkolatért.

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Mapei – már elsőre végleges építési megoldások
maapeilogo 2018

 

Nyitókép forrása: https://goo.gl/6Bt9Au


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop