Ha a falak beszélni tudnának

Kétévnyi keresés után, március elején talált rá a 34 négyzetméteres velencei nyaralóra Fest Kriszta lakberendező. talán azért is szeretett bele azonnal, mert a ház retró hangulata, állapota visszaidézte a ’70-es évek nyarait, kisgyermekkora vakációinak helyszíneit.

A korábban külön konyhára, kamrára, valamint két hálófülkére tagolt, nappalis ház átépítési munkáinak egy részét kollegáim elvállalták, sajnos azonban a teljes felújításra nem volt kapacitásuk. Így egy olyan helyi kivitelezőt kerestem, aki kompletten elvégzi a felújítást a nyílászárócserétől a burkoláson, festésen át egészen a homlokzati szigetelésig. Választásom egy gárdonyi kivitelezőre esett, aki ajánlatában korrekt áron és rövid határidőre garantálta a befejezést. Mint a mesében, úgy indult a közös munka, ám két hét elteltével egyértelművé vált számomra, hogy sem ő, sem pedig házon dolgozó emberei nem értenek a kivitelezés egyetlen fázisához sem. Végtelenbe nyúló hazudozásokkal, be nem váltott ígéretekkel nem tudok mit kezdeni, így útjaink elváltak. A hibásan beépített vagy minőségileg elfogadhatatlan munkákat ekkor elkezdtük lebontatni, és a házat egyetlen szakember és jómagam közreműködésével befejezni, mert az álmaimat félretenni, félbehagyni vagy feladni nem tudom. Döcögve ugyan, de haladt a nyaraló befejezése.

Ingázva Budapest és Velence között, napjaim nagy részét a kertben töltöttem, sittet lapátoltam a konténerbe, mert nem találtam embert a munkára, barkácsoltam a kert végébe egy grillteraszt, a régi elhanyagolt gyümölcsös kertet átterveztem, ültettem, metszettem, és amit még kellett a házban és ház körül, lefestettem. Így történt, hogy egy napsütéses júniusi hétvégén egyszer csak nem volt több munka, végre azzal foglalkozhattam, ami a szakmám és a legkedvesebb számomra, elkezdhettem kis nyaralóm dekorációit a helyükre tenni.
Ettől kezdve már csupa-csupa élvezet, hogy van egy édes kis nyaralónk…

Designdock – a megfelelő hely elindulni akár egy hasonló, akár egy teljesen új felé, életre keltve egy ötletet, megvalósítva egy álmot. A munkáimból fakadó büszkeség sarkall a továbbfejlődésre, hogy mindig a legjobbat nyújtsam megrendelőimnek.

Fest Krisztina

lakberendező

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop