Falak helyett ablakok

Barcelona mellett a katalán Egue y Seta tervezte a kétszintes ház felújítását minimalista és skandináv stíluselemeket kombinálva. A kényelmes, meghitt családi házban a terek természetes elkülönítését falak helyett ablakokkal oldották meg

A Daniel Pérez és Felipe Araujo katalán lakberendező páros által alapított Egue y Seta legújabb munkája ez a 190 négyzetméteres, két szintes felújított családi ház. A kétgyermekes tulajdonosok pontosan tudták, milyen stílusú enteriőrre vágynak, mediterrán és skandináv elemeket ötvözve fehér falakra, természetes anyagokra, letisztult, barátságos enteriőrökre, amelyben minden egyes saroknak funkciója van. A ház eredeti beosztásában a terek között nem volt átjárhatóság, pedig szerették volna az ablakokon beáradó napfényt minden szobából élvezni. Új házuktól a munka és a családi élet összeegyeztetését is elvárták: „A mostani világban, amikor az otthonlét egyre gyakoribbá válik, lakásunknak a pihenés és menedékhely biztosításán kívül egyszerre képesnek kell lennie a munkavégzéshez való nyugodt környezet biztosítására és a családtagokkal való komfortos együttlétekre.” Ezért a közösségi terek természetes elkülönülését megszüntetve Egue y Seta mintegy belső kicsi szigeteket hozott létre, térelválasztók és üvegablakok segítségével. A konyhából a nappalira és az előszobára nyílik rálátás, a fürdőszobából a hálószobára. „Ezek azok a terek, amelyekben életünk meghatározó pillanatait éljük. Szándékunk szerint az otthon váljon olyanná, akár egy „belső táj”, amelyben mintegy észrevétlenül nőnek fel gyermekeink, ahol megtörténnek emlékezetes ünnepi pillanataink, ahol sírunk, nevetünk.” – vallják.

Szerintük az ideális háznak párhuzamosan kell biztosítania a családi életet és az intimitást. Szolgáljon külön hely a távmunkára, külön a pihenésre, az elkülönülésre. A fa, a vas és a fehér lakkozott barázdák, kandalló, méretre készített beépített bútorok mindenütt dekoratív tárolást biztosítanak, a szobanövények és a kert pedig színeket hoznak a térbe. Meleg szürkék, semleges textilek és a tölgy- és bükkfa fekete vassal kiegészülve melegséget hoznak a dominánsan fehér helyiségekbe. A különböző színfoltok és textúrák a többi dizájnrészlettel együtt a Földközi-tenger finom atmoszféráját hozzák be a napfényes otthonba. A tervezők megvalósították a megbízók vágyát: ebben a házban minden tágas, kényelmes, a családtagok együtt vannak, mindenki lát mindent és mindenkit, ami szeretet és közelséget generál.

A barcelonai székhelyű dizájnstúdió üzletek, loftok, különleges terek, berendezésére specializálódott. Jellemző munkáikra az ipari jelleg és a modern lakberendezés ötvözése. Posztgraduális dizájnerképzést is tartanak Barcelonában, Madridban.

Egue y Seta

wwww.egueyseta.com

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop