Praktikus, stílusos konyha

Egy praktikus, stílusos konyha összképe mindig nagyban függ a lakóktól, főként attól, hogy a család nő vagy férfitagja érzi-e inkább azt saját terepének. Így történhet, hogy nem minden esetben a világos, vidám színek dominálnak benne, ennek ellenére egy semleges, sötét tér is lehet szexi. Kedvezzünk hát nyugodtan a ház urának, ha ő férfias konyhára vágyik, ez esetben egy-két apró színfolt vagy egy csokor virág mindezt könnyedén ellensúlyozza.

Farrow&Ball

Sötét falak
Amennyiben fehéret, törtfehéret vagy egyéb nagyon világos, semleges színt, illetve fát vagy egyéb meleg hatású felületeket is tartalmaz egy konyha, nyugodtan elhalmozhatjuk sötét színű falakkal, felületekkel. Izgalmas összképet eredményez, ha a falszín a bútorok valamelyikén visszaköszön. Természetesen a sötét fal úgy jó, ha nem harsány, hanem visszafogott, szolid, elegáns.

Boconcept

Sötét bútorok
A magasfényű fehér konyhabútorok ellenpontjaként jöttek létre az elmúlt években a matt, sötét, akár fekete színű konyhabútorok. Amennyiben nem semleges szürkékben és feketében gondolkodunk, úgy a selyemfény is szóba jöhet, de mindenképpen fáradt, tört színeket válasszunk, ha trendik akarunk lenni.

Dulux

Dulux

Púder ragyogás
Bár a púderszín nem éppen férfias, de mindenképp kellemes, megnyugtató, otthonos, ugyanis, ha jobban belegondolunk, egy szebb naplemente során látjuk ezt a ragyogó, kényeztető színt. Dolgozhatunk vele a padlón, a falon festék vagy csempe formájában, de a bútor, a munkapult, a kiegészítők, a lámpatestek, illetve a fények is szuperül mutatnak ezekben az árnyalatokban.

Orac Decor

Sanderson

Virágba borulva
Virágos tapéta, virágos függöny, virágos konyharuha, virágos szalvéta, virágos étkészlet, virágos terítő, virágos falikép, virágos párna, virág vázában vagy mindez egyszerre? Ne féljünk a virágmintáktól, mert ha finoman nyúlunk hozzá, nagyon természetes és barátságos környezetet hozhatunk létre.

stílusos konyha

Dulux

Polcok, akasztók
A legszebb tárgyaink, fűszereink, illetve növényeink számára ideális lakóhely a nyitott polc, nyitott tároló. A polc lehet laminált, festett, furnérozott vagy tömörfa, amelyekhez csatlakozhatnak rudak kampóval, illetve a rudak és kampók, akasztók egymás nélkül is beköltözhetnek ebbe a helyiségbe. Ilyen nyitott módon akár műtárgyakkal, frissen szedett vagy szárított fűszerekkel is feldobhatjuk a konyhát.

Jub

Konyha a természetben, természet a konyhában
A legtöbb konyha a divatnak megfelelően egyterű, tehát egy légtérben helyezkedik el az étkezővel és a nappalival, így napi szinten több órát töltenek el itt együtt a családtagok. Érdemes ezért minél tisztább, levegősebb, zöldebb környezetet idevarázsolni. A szobanövények a pulton, a földön, egy mobil, azaz gurulós asztalkán ideális környezetet teremtenek számunkra, de hogy ennél is tovább menjünk, ahol lehetőség van rá, hozzunk létre kültéri konyhát is az erkélyen, teraszon, kertben.

Farrow&Ball

Plusz funkciók
A konyhákban jellemzően semmilyen más funkciót nem szoktunk elhelyezni, de érdemes eljátszani a gondolattal, hogy ide kerüljön valami más is, ami a lakás többi részében nem fért el, úgymint egy tanuló-, dolgozó-, mosó- vagy éppen egy sminksarok.

Skandi Trend

Top 5 trend

 • A púder sötétebb árnyalataihoz tökéletesen illeszkedő vörösréz konyhaeszközök idén ideális helyet találnak maguknak a konyhában.
 • A frontok szinte minden esetben fogantyú nélkül készülnek ebben a szezonban is, és érdekes megoldás, ha a frontok mögötti korpusz szándékosan elütő, kontrasztos színű.
 • A mosogató továbbra is gyakran vintage hangulatú, mély, fehér, porcelán, amit gyakran a pult alá integrálnak.
 • A lécezés elboríthatja akár az egész konyhát, a frontokat, a falakat, akár a plafont is, amelyeket egy kerek átadópult és némi puha résfény tökéletesen ellensúlyoz.
 • A szabadon álló gépek, sütők, hűtők reneszánszukat élik, az egyre kevesebb csempe használata is jellemzővé válik, a műtárgyak a konyhában is helyet kapnak, illetve a szobahatást eredményező függönyözés is terjedőben van.

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop