Gránit vagy rozsdamentes acél?

A mosogatótálca, illetve újabban a mosogatóközpont a leginkább igénybe vett terület a konyhában.1. Miért a gránit? 2. A rozsdamentes acél mosogatótál előnyei?3. Felület- és színválaszték? 4. Mosogatótálból mosogatóközpont? Kiegészítők, extrák?

 

 

 

 

Horváth-Varga Lóránt
Ecorgan Kft.
Nagy Balázs
Forest Hungary Kft.

1. A gránit mosogatótálcák selymes és különösen finom pórusú, zárt felülete tapinthatóan kellemes kőhatást kelt. A kompozit anyag gránitőrlemény-arányától függően a mosogató természetes hatású, esztétikus megjelenésű. Létezik olyan szabadalmaztatott anyagösszetétel, amely a mosogatókat karcállóvá és törésállóvá, 280 Celsius-fokig hőállóvá, sav- és fényállóvá teszi. Ápolásuk, tisztán tartásuk rendkívül egyszerű, hiszen víztaszító rétegük csökkenti a szennyeződések, a vízkő megtapadásának esélyét.

3. A gránit gazdag színválasztéka csakis előnyt rejt magában. Soha nem volt még egyszerűbb, mint ma a munkalap, illetve a konyhabútor színvilágával megegyező, vagy éppen izgalmas kontrasztot adó, színes mosogatótálca kiválasztása. Ráadásul a gránit mosogatótállal összhangba hozhatjuk a csaptelepet is, ami újabb forrás a kreatív konyhaberendezésben.

4. Egy független intézet tanulmánya szerint a konyha szíve a mosogató. Az összes munka több mint 60 százalékát itt végezzük el. Elkerülhetetlen, hogy közben piszok keletkezzen, amit el kell takarítani, és az előkészítés, valamint a sütés-főzés során többször visszatérünk a mosogatótálhoz. Mindez komoly termékfejlesztésekre ösztönöz, hiszen az a cél, hogy a konyhai munkát a lehető legnagyobb mértékben egyszerűsítsük és megkönnyítsük. Ezért születnek meg az egymással tökéletesen összehangolt elemek, az ötletes mosogatótáltól kezdve, a hozzáillő csaptelepen át, egészen az okos hulladékosztályozó és -tároló rendszerekig. Mindezt a legjobb helykihasználás és különféle beépítési módok mellett.

2. A minőségi rozsdamentes acél mosogatók kiváló korrózió- és karcálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Anyaguk 1450 Celsiusfokig nem olvad meg, ellenáll a hősokknak, így a forró edények és serpenyők nem hagynak nyomot rajtuk. A termékek hosszú élettartama garantált (akár több évtized!). A mosogatótál felszíne egyáltalán nem porózus, így kizárt, hogy bakteriológiai szempontból veszélyes lerakódások megtapadjanak a felületén. A rozsdamentes acél mosogató tisztítása pofonegyszerű: egy szivacs vagy finom kendő és folyékony tisztítószer kell csupán hozzá.

3. A rozsdamentes mosogatók színét a nemesacél anyag meghatározza ugyan, de felületi kialakításukban van variációs lehetőség: matt, selyemfényű vagy dekor változatban is megtaláljuk.

4. A mosogatótálakhoz számos további kiegészítő elem elérhető, mint például a vágódeszka, a gyümölcsmosó tálca, a csepegtetőkosár, amelyek tovább növelik a mosogató komfortját. Ha pedig egy igazi mosogatóközpontot szeretnénk, akkor egy olyan sokoldalú rendszerre van szükségünk, amely egy komfortmedencével és konyhai hulladékgyűjtővel is felszerelt, mosogatáshoz, ételelőkészítéshez és hulladékkezeléshez egyaránt ért. Mivel az elemeit egyéni elvárásaink szerint válogathatjuk össze, valóban személyre szabhatjuk a konyha legfontosabb munkaterületét. Létezik a mosogatóhoz a munkamedencébe illeszthető rozsdamentes szűrőtál, dugóemelővel ellátott, higiéniailag tesztelt lefolyó. További praktikus rendszerelemek a csepegtetőtálcák, modern csapok, salátacentrifuga és a reszelők.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop