Ünneplőbe öltözik a lakásom!

Hogy milyen a tökéletes ünnepi dekoráció? Lehet trendkövető, modern, klasszikus… De az biztos, hogy attól szép, mi magunk készítjük, szívvel-lélekkel barkácsolva. Elő a sprayfestékkel, szigetelőlappal, gyűjtsük faleveleket, és készüljünk együtt az év legszebb ünnepére!

Jöjjön az ihlet

Néhány frappáns ötlettel és pár flakon csillogó spray festékkel könnyedén ünnepi ruhába öltöztethetjük lakásunkat. Bátran fújjuk le, ami csak utunkba akad, legyen szó egy elszáradt faágról, lehullott levelekről, képkeretről, gyertyatartóról. Az elkészült tárgyakkal díszíthetjük a falat, az asztalt, kompozíciót alkothatunk a komódra. Az elegáns csillogás égősorral, ünnepi csillaglámpásokkal fokozható. Süssünk vendégváró süteményt, hisz ez a karácsonyi dekoráció illatos része.

Csináljuk együtt

Fújjunk le egy régi gyertyatartót fehérre, ragasszunk rá egy fehér tányért, és máris kész a süteménytartó. Helyezzünk egy tálcára egyszínű, de különböző mintájú és nagyságú gyertyákat, szórjunk köréjük dekorkavicsot és néhány gömbdíszt. Az asztaldísz akár „adventi koszorú” is lehet. Fújjunk le egy szerteágazó faágat hófehérre. Állítsuk kaviccsal vagy gipsszel feltöltött kaspóba, majd tekerjünk rá égősort. Ezután kedvünkre díszíthetjük. Egy törött pohár is lehet stílusos kiegészítője a dekorációnak: kombináljuk csillogó dekorkaviccsal, mécsesekkel. Az ajándékok csomagolásánál is áll a szabály: a kevesebb több! Használjunk színben harmonizáló csomagolópapírt és szalagot, visszafogott dekort.

Az ajándékok csomagolásánál cellux helyett kétoldalas ragasztószalagot használjunk!

Lépésről lépésre

Vágjuk ki a szigetelőlapot sniccerrel úgy, hogy egy hosszúkás, egyenlő szárú háromszöget kapjunk. Erre ragasztópisztollyal erősítsük fel a faleveleket felülről lefelé haladva. Igyekezzünk fedésbe tenni a leveleket, hogy a lap ne kandikáljon ki közülük. Ha elkészültünk, fújjuk le ezüst spray-vel, majd állítsuk a falhoz. A csúcsához ragasszunk masnit.
A szétnyitható gömbdísz egyik felét gondosan maszkoljuk ki öntapadó fóliával. Fújjuk le nem teljesen fedő metál spray festékkel a felületet, majd száradás után szedjük le a fóliát. Az így kapott ablakocska szélét kontúrozzuk ragasztótollal, és szórjunk bele glitterport. Miután megszáradt, finom szőrű ecsettel óvatosan távolítsuk el a felesleges glitterport. A gömb belsejébe ragasztópisztollyal rögzítsünk ezüstre fújt játékfigurát vagy egyéb személyes apróságokat. Illesszük össze a két félgömböt, és szaténszalagból készítsünk akasztót a dísznek.

Nézze meg videócsatornánkon, hogyan készül a dekoratív karácsonyfa szigetelőlapból és falevelekből!

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop